Πιατέλα με λαχανικά και ντιπ γιαουρτιού

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 2 πιπεριές κόκκινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 2 πιπεριές πράσινες κομμένες σε μπαστουνάκια
  • 1 αγγουράκι κομμένο σε μπαστουνάκια
  • 15 ντοματίνια
  • 2-3 αγγουρακια
  • 4-5 ραπανάκια
  • 1 ραντιτσιο η συκορε
  • 2-3 γλυκοπατάτες ψητές
  • 4-6 σπαράγγια ωμά η ψημένα
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια
  • 4-6 κριτσίνια η πιτάκια

Ντιπ

  • 300 γρμ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 2.κ.σ μουστάρδα
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα δυόσμου
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • πιπέρι
  • αλάτι

Εκτέλεση συνταγής

  •  Σε κατσαρολάκι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με τις σκελίδες του σκόρδου (δεν το καίμε) και αφήστε το να κρυώσει.
  • Ανακατεύετε τα υλικά όλα μαζί σε μπολ και προσθέστε σταδιακά το ελαιόλαδο και το σκόρδο.
  • Αφήνετε στο ψυγείο για όση ώρα κόβετε τα λαχανικά.
  • Κόβετε τα λαχανικά και τα βάζετε σε πιατέλα.
  • Σερβίρετε τα λαχανικά μαζί με το ντιπ και τα πιτάκια η κριτσίνια.

Καλή σας όρεξη!!!!!!

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος