Πέρκα τηγανιτή

Υλικά για 4 άτομα

  • 600 γρμ. φιλέτο πέρκα κατεψυγμένη
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
  • 1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
  • αλεύρι, όσο πάρει το κουρκούτι
  • αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
  • Ξεπαγώστε την πέρκα.
  • Την κόβετε σε μικρά σε λωρίδες, αλατοπιπερώνετε και σε ένα μπολ βάλτε λίγο χλιαρό νερό και διαλύστε την μαγιά.
  • Ρίξτε 1 ποτήρι του νερού νερό, ανακατέψτε και προσθέστε το κρεμμύδι και σιγά σιγά ανακατεύοντας συνέχεια με ένα κουτάλι προσθέστε και αλεύρι ,τόσο όσο να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός.
  • Προσθέστε και τα κομματάκια της πέρκας και ανακατέψτε καλά.
  • Βάλτε στο τηγάνι το λάδι να κάψει ελαφρώς και τηγανίστε για 3 λεπτά από τις δύο πλευρές καλά
  • Συνοδέψτε με πατάτες και μαγιονέζα με δυόσμο.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος