Παγωτό Φράουλα

Υλικά για 6-8 άτομα
  • 500 γρ. φράουλες, πολτοποιημένες
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 280 γρ. νερό
  • 120 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά, χτυπημένη

Εκτέλεση Συνταγής

  • Σε μια κατσαρόλα βράζετε το νερό με τη ζάχαρη. Μόλις πάρει βράση, την αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίξτε μέσα τον πολτό φράουλας.
  • Ανακατέψτε, και αφήστε στο ψυγείο να κρυώσει 3 ώρες να πέσει η θερμοκρασία και προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύετε και ρίξτε το μείγμα στην παγωτομηχανή για να το παγώσει .
  • Εάν δεν έχετε παγωτομηχανή, το βάζετε στην κατάψυξη και ανά τακτά διαστήματα το χτυπάτε με τον αυγοδάρτη, επαναλαμβάνοντας τη διαδικασία 3-4 φορές.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος