Ντοματόσουπα

Υλικά για 4 άτομα

  • 2 κουτ. σούπας λάδι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κλαδάκι σέλινο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1-2 κόκκοι πιπεριού
  • 2 κουτ. γλυκού κύµινο, σε σκόνη
  • 1 κιλό ντοµάτες ώριμες λιωμένες
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 250 ml νερό
  • Αλάτι –πιπέρι
  • φύλλα µαϊντανού

Εκτέλεση συνταγής

  • Ζεσταίνουμε το λάδι σε χαµηλή φωτιά σε µια κατσαρόλα και σοτάρουµε το κρεμμύδι, σκόρδο, σέλινο τη δάφνη, την κανέλα και τους κόκκους πιπεριού για 2-3 λεπτά ή µέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
  • Προσθέτουµε το κύµινο και τις ντοµάτες.
  • Προσθέτουµε τη ζάχαρη και το νερό και τα αφήνουµε να πάρουν βράση. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά, δοκιμάζουμε στο αλατοπίπερο.
  • Γαρνίρουμε µε τα φρέσκα φύλλα πριν από το σερβίρισµα και φρυγανισμένες φέτες από ψωμί.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος