Μύδια με ζαφορά και ρύζι

Υλικά για 4 άτομα

  • Μύδια με κέλυφος: 1 κιλό
  • Ρύζι Καρολίνα: 350γρ
  • Ελαιόλαδο: 1 φλιτζάνι τσαγιού
  • Ζωμός ψαριού: 800γρ
  • Σκόρδο: 2 σκελίδες
  • Κρεμμύδι: 1 ψιλοκομμένο
  • Δάφνη: 1 φύλλο
  • Καρότο: 60γρ
  • Κολοκύθια: 120γρ
  • Κρασί λευκό: 1 ποτήρι
  • Ούζο: ½ ποτήρι κρασιού
  • Μάραθος: 2 κουτ. σούπας

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένετε τα μύδια αφαιρώντας τα εξωτερικά στίγματα.
  • Σε κατσαρόλα με λάδι τσιγαρίστε το κρεμμύδι, το σκόρδο και ρίχνετε τα καρότα και τα μύδια.
  • Σβήνετε με το ούζο και το κρασί.
  • Κατόπιν προσθέστε τα κολοκύθια ψιλοκομμένα,τη δάφνη, το ζωμό του ψαριού, τη ζαφορά και αφήνετε να πάρουν μερικές βράσεις.
  • Ρίχνετε το πλυμένο ρύζι και ανακατεύετε ελαφρά. Αφήστε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
  • Σερβίρετε με φύλλα ρόκας με ψιλοκομμένη ντομάτα και αγγούρι με δυόσμο.

Καλή σας όρεξη!

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος