Μπιφτέκι κοτόπουλου στο φούρνο

Υλικά

  • 4 μπιφτέκια κοτόπουλο
  • 1 ματσάκι φυλλαράκια ρόκας, κομμένα με το χέρι
  • 2 μέτρια καρότα τριμμένα
  • ¼ ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
  • 2-3 φύλλα σαλάτας

Για τη σάλτσα 

  • 100ml ξίδι λευκό
  • 2 κ.σ. κέτσαπ
  • 100 γρ. μέλι ή ζάχαρη
  • ½ κ.γλ. μπούκοβο
  • 2-4 φέτες αγγούρι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Καλύπτετε εσωτερικά με λαδόκολλα ένα ταψάκι ή πυρέξ, αλείφετε το μπιφτέκια με λίγο ελαιόλαδο και ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο για 16-20 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν εσωτερικά και να πάρει χρώμα η επιφάνειά τους. Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε και λαχανικά καθαρισμένα της αρέσκειας σας.
  • Για την σαλάτα, βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε απαλά. Κρατάτε τη σαλάτα στο ψυγείο μέχρι την ώρα που θα σερβίρετε.
  • Βάζετε σε μια μικρή κατσαρόλα το μέλι ή την ζάχαρη και το ξίδι και βράζετε για 5 λεπτά. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει εντελώς, προσθέτετε το μπούκοβο, το αγγούρι, ανακατεύετε και κρατάτε στην άκρη.
  • Βάζετε τα μπιφτέκια στα πιάτα, δίπλα σερβίρετε την πράσινη σαλάτα, περιχύνετε με τη σάλτσα τη σαλάτα και το μπιφτέκι και σερβίρετε.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος