Μους σοκολάτας

Υλικά 4-5 άτομα

  • 400γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομματάκια
  • 600ml κρέμα γάλακτος
  • 2 κ. σ. μαύρο ρούμι ή λικέρ καφέ

Εκτέλεση συνταγής 

  • Βάζετε τα κομματάκια της σοκολάτας σε ένα μπολ και την μισή ποσότητα κρέμα γάλακτος σε κατσαρόλι να πάρει βράση.
  • Περιχύστε με την καυτή κρέμα τη σοκολάτα στο μπολ και ανακατεύετε για να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα δυο υλικά.
  • Ανακατεύετε μέσα και το ποτό της επιλογής σας και αφήνετε να κρυώσει λίγο το μείγμα της σοκολάτας.
  • Στο μεταξύ χτυπάτε την υπόλοιπη της κρέμας γάλακτος σε σαντιγί.
  • Ανακατέψτε την σαντιγί με το μείγμα της σοκολάτας και τη μοιράζετε σε ποτήρια, αφήστε τη μους στο ψυγείο να πήξει για 3-4 ώρες.
  • Γαρνίρετε με λίγο ξύσμα σοκολάτας ή γαρνιτούρα της επιλογής σας.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος