Μοσχάρι μαγειρεμένο με μπύρα

Υλικά για 5 άτομα

  • 800 γρ. μοσχάρι ελιά ή σπάλα κομμένο σε μέτριους κύβους
  • 2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1/3 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 κ. σούπας μέλι
  • 2 κ. σούπας ξίδι
  • 1 κουτάκι μπύρα τύπου 500 ml.
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 1 κλαδάκι δεντρολίβανο
  • Αλάτι- πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Ζεσταίνετε σε δυνατή φωτιά μια ρηχή κατσαρόλα. Όταν ζεσταθεί αρκετά, ρίξτε τα κομμάτια του κρέατος και σοτάρετε να ροδίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  • Τα αφήνετε πρώτα να ροδίσουν από τη μια πλευρά, με μια ξύλινη κουτάλα τα γυρίζετε για να ροδίσουν και από την άλλη πλευρά, ρίχνετε το ελαιόλαδο.
  • Όταν ζεσταθεί καλά το ελαιόλαδο προσθέστε, το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά. προσθέστε το ξίδι και το μέλι και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα
  • Κατόπιν την μπύρα, το δεντρολίβανο, τα φύλλα δάφνης, αλάτι και πιπέρι.
  • Χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε την κατσαρόλα και σιγοβράζετε για 2 ώρες.
  • Αν το φαγητό μας χρειάζεται επιπλέον υγρά και προσθέστε ζεστό νερό από το βραστήρα.
  • Συνοδέψτε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος