Μανιτάρια στιφάδο

Υλικά για 4 άτομα
  • 1/2 φλ. τσ. ελαιόλαδο
  • 1 κιλό μικρά κρεμμυδάκια κοκόρια
  • 1 ½ κιλό μανιτάρια ανάμεικτα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 1 κ.γ. ολόκληρο μαύρο πιπέρι
  • 2 κ.γ. ροζ πιπέρι (ολόκληρους κόκκους)
  • 1 κ.γ. κόκκους μπαχάρι
  • 1 ξυλάκι κανέλα
  • 2-3 γαρύφαλλα
  • 1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο
  • 120 ml κόκκινο ξηρό κρασί
  • 45 ml μπαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση συνταγής
  • Καθαρίστε τα κρεμμυδάκια τα σκόρδα και τα μανιτάρια, κόψτε τα μανιτάρια σε χοντρά κομμάτια.
  • Σε μία μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο, ρίξτε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τα μανιτάρια και όλα τα μπαχαρικά και αρωματικά, το κρασί και το μπαλσάμικο.
  • Αφήστε να μαγειρευτούν σε μέτρια φωτιά για 25 με 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν και να καραμελώσουν, να πάρουν ένα χρυσό-καφετί χρώμα.
  • Προσθέστε το κόκκινο κρασί και το μπαλσάμικο ξύδι και μαγειρέψτε για άλλα 10 – 15 λεπτά. Προσθέστε και τον μαϊντανό, ανακατέψτε για δύο λεπτά και αποσύρετε τη κατσαρόλα από την εστία.

Καλή όρεξη! 

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος