Λουκουμάδες με γαρίδες

Υλικά για 6 άτομα

  • 18 γαρίδες No 3
  • 220 γρ. αλεύρι μαλακό
  • 10 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 μπύρα των 330 ml.
  • Χυμό από 1 λεμόνι
  • Αλάτι & πιπέρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Για τη σάλτσα

  • 100 γρ. βύσσινο χωρίς κουκούτσι
  • 180 γρ. σταφίδα
  • 35 ml ξίδι μήλου
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 40 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 2 κ.γ. corn flour

ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά, ρίχνουμε σταδιακά την μπύρα συνεχίζοντας το ανακάτεμα, ώσπου να δημιουργηθεί ένα μείγμα χυλού.
  • Αφήνουμε το μείγμα να φουσκώσει.
  • Καθαρίζουμε τις γαρίδες αφαιρώντας το κέλυφος, το κεφάλι και το εντεράκι. Στη συνέχεια τις μαρινάρουμε στο χυμό του λεμονιού με αλάτι & πιπέρι.
  • Βάζουμε τα φρούτα στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη, το ξίδι, ούζο και το corn flour. Πολτοποιούμε και βάζουμε το μείγμα σε ένα κατσαρόλι. Μαγειρεύουμε ελαφρά τη σάλτσα έως ότου να πήξει. Σκεπάζουμε και αφήνουμε εκτός φωτιάς να
  • κρυώσει.
  • Βάζουμε σε ένα σκεύος για τηγάνισμα το λάδι και αφήνουμε να κάψει αρκετά.
  • Βουτάμε μία – μία τις γαρίδες στο χυλό μας και τις τηγανίζουμε για ένα λεπτό, τις ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας ώστε να μείνουν τραγανές.
  • Σερβίρουμε συνοδεύοντας με την σάλτσα και προαιρετικά σαλάτα εποχής.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος