Κρέμα γιαουρτιού με μήλα

Υλικά για 4 άτομα

  • 500 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 300 γρμ κρέμα γάλακτος
  • 3 φύλλα ζελατίνας
  • 500 γρ. μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους
  • 75 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. μέλι
  • 50ml μηλίτη ή λευκό κρασί
  • 1-2 σποράκια κάρδαμο

Εκτέλεση συνταγής

  • Σε μία κατσαρόλα, ρίχνουμε τα μήλα, τη ζάχαρη, το μέλι και το μηλίτη και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά. Στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το γιαούρτι με την κρέμα γάλακτος και στην συνέχεια ρίχνουμε τα 3 φύλλα ζελατίνης (αφού προηγουμένως τα έχουμε βάλει σε κρύο νερό και τα έχουμε λιώσει σε κατσαρολάκι).
  • Γεμίζουμε τα φαρμάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες και κατόπιν ξεφορμάρουμε, βουτώντας σε ζεστό νερό.
  • Σερβίρουμε γαρνίροντας με τα καραμελιζέ μήλα.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος