Κοτόπουλο ρολό με σπαγγέτι

Υλικά

  • 1 ρολό κοτόπουλο
  • 500 γρ. ζυμαρικά σπαγγέτι
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml κρύο νερό
  • 130 γρ. ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο κομμένο σε φέτες
  • 1 κλαράκι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ψιλοκομμένη ντομάτα
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 1 ξύλο κανέλας
  • 10 κόκκοι μπαχάρι
  • 1 κ.γλ. μέλι
  • 10 γρ. αλάτι
  • λίγη μυζήθρα ή γραβιέρα

Εκτέλεση

  • Βάζετε σε ένα ταψί το κρεμμύδι, το σέλερι και τα καρότα.
  • Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τη μουστάρδα, το ξίδι, το μέλι, αλάτι, πιπέρι και το κρύο νερό.
  • Με το μείγμα αυτό αλείφετε καλά ολόκληρο το ρολό κοτόπουλο και το βάζετε στο ταψί, πάνω από τα λαχανικά. Ψήνετε για περίπου 1½  ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 oC.

Για τη σάλτσα

  • Βάζετε το ελαιόλαδο σε μια μικρή κατσαρόλα και σοτάρετε το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά.
  • Ρίχνετε την ψιλοκομμένη ντομάτα και βράζετε για 5 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτετε τον ζωμό λαχανικών, την κανέλλα και το μπαχάρι, χαμηλώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε για 10-15 λεπτά. Προσθέτετε αλατοπίπερο και δοκιμάζετε.
  • Βράζετε τα ζυμαρικά σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό, σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους. Τα σερβίρετε σε μία πιατέλα και τα περιχύνετε με τη μισή ποσότητα της σάλτσας.
  • Τοποθετείτε πάνω στα ζυμαρικά το κοτόπουλο και συνοδεύετε με την υπόλοιπη σάλτσα. Πασπαλίζετε με λίγη τριμμένη μυζήθρα ή γραβιέρα.

Πηγή: https://rizosmeat.gr/