Κοτόπουλο με γιαούρτι

Υλικά για 4 -5 άτομα

  • 1  κοτόπουλου φιλέτο, σε μερίδες
  • 500γρ. σπανάκι
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
  • ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο (ή ένα μίγμα από διάφορα, ½ ματσακι μυρώνια, ½  ματσάκι καυκαλήθρες, ½  ματσακι άνηθο)
  • 1 ποτήρι  λευκό κρασί
  • 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
  • 4 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 200 γρμ. Φασόλια ξερά βρασμένα
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε ανοιχτή κατσαρόλα και θωρακίστε το κοτόπουλο μέχρι να ροδίσει.
  • Ρίξτε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι το κρεμμύδι να γυαλίσει, σβήστε  με το κρασί και το αφήστε να εξατμιστεί χαμηλώνοντας την φωτιά.
  • Προσθέτετε το σπανάκι με τα κρεμμυδάκια και τα μυρωδικά, ανακατεύετε, αλατίζετε και αφήστε το φαγητό να μαγειρευτεί κατόπιν ρίξτε και τα βρασμένα φασόλια σιγοβράστε για 20 λεπτά και κατόπιν σβήστε την φωτιά μετά από 10 λεπτά προσθέστε το γιαούρτι, το ξύσμα και το χυμό λεμονιού, ανακατέψτε και στην συνέχεια  σερβίρετε με μπόλικο πιπέρι.

Καλή σας όρεξη!!!!!!

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος