Κοτόπουλο λεμονάτο

Υλικά για 6 άτομα

  • 600 γρμ. κοτόπουλο κομμένο σε κύβους
  • 1 φύλλο δάφνη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 100 γρμ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 120 mel ελαιόλαδο
  • 2 λεμόνια το χυμό
  • 2 ποτηράκι κρασί λευκό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένετε καλά το κοτόπουλο και το τοποθετείτε σε μια κατσαρόλα, το περιχύνετε με το λάδι και ανάψτε το μάτι της κουζίνας.
  • Καθαρίστε και κόψτε το κρεμμύδι (χοντροκομμένο) και τα σκόρδα.
  • Τα ρίχνετε στην κατσαρόλα μαζί με την δάφνη, το μπαχάρι και το αλατοπίπερο και τα μανιτάρια.
  • Ανακατέψτε μια φορά, δεν τσιγαρίζετε, και ρίξτε το κρασί.
  • Σκεπάζετε με νερό, βράστε για 3 τέταρτα και κατόπιν προσθέστε λίγο νερό αν χρειάζεται και βράζετε έως ότου μαλακώσουν.
  • Το φαγητό πρέπει να μείνει με λίγο ζουμάκι.
  • Στο σημείο αυτό ρίξτε το χυμό των λεμονιών.
  • Κουνάμε την κατσαρόλα να πάει παντού και σερβίρουμε. Συνοδεύετε με φασολάκια πράσινα ρύζι, πατάτες, πουρέ, λαχανικά.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος