Κοτόπουλο κρασάτο με μανιτάρια

Υλικά (για 4 – 6 άτομα)

  • 1 κοτόπουλο περίπου 1.800 γρ., κομμένο σε μερίδες
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
  • 1 φλιτζ. τσαγιού λευκό κρασί
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 ½ κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
  • 500 γρ. φρέσκα λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 2 κουτ. σούπας φυλλαράκια μαϊντανού, χοντροκομμένα

Εκτέλεση συνταγής

  • Πλένουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου, τα στεγνώνουμε και τα αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζουμε μια μεγάλη, χαμηλή κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, χωρίς να προσθέσουμε λάδι, και την αφήνουμε να ζεσταθεί καλά. Βάζουμε το κοτόπουλο, σε 2 λεπτά προσθέτουμε το μισό λάδι και ροδίζουμε το κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές.
  • Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τη δάφνη, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 2 λεπτά και ρίχνουμε και τα μανιτάρια και το κρασί.
  • Κατόπιν προσθέτουμε 1 ποτήρι βραστό νερό, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μισό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για περίπου 50 λεπτά.
  • Δυναμώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να πάρει μια βράση ώστε να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, πασπαλίζουμε με το μαϊντανό και σερβίρουμε με πιλάφι λαχανικών η γαρνιτούρα της αρέσκεια σας.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος