Κολιοί γεμιστοί

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κιλό κολιούς
  • 1 ντομάτα σε μικρούς κύβους.
  • 1 πράσινη πιπέρια σε κύβους
  • 1 κρεμμύδι ξερό σε κύβους
  • 1 καρότο σε κύβους
  • 4 σκ.σκορδου ψιλοκομμένες
  • Μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-Ρίγανη- Θυμάρι
  • 2 κρασοπότηρο ημίγλυκο κόκκινο κρασί
  • 2κ.σ γεμάτες μουστάρδα
  • 1 ποτήρι κρασιού Ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι τον χυμό του (και το ξύσμα του)

Εκτέλεση συνταγής

  • Κόψτε όλα τα λαχανικά σε κύβους σε ένα μπολ ανακατέψτε καλά .
  • Καθαρίστε τα ψάρια τα πλένετε καλά και τα στρώνετε με την σειρά σε ταψί.
  • Αλατίστε μέσα έξω τα ψάρια πουδράρετε με την ρίγανη και το θυμάρι.
  • Στην συνεχεία παίρνετε γέμιση και γεμίστε τις κοιλίτσες των ψαριών .
  • Στο μπαλαντέρ ρίξτε το λάδι κρασί, τον χυμό λεμονιού την μουστάρδα, ανακινήστε πολύ καλά και το ρίχνουμε επάνω στο φαγητό μας να πάει παντού.
  • Ρίχνουμε λίγο νεράκι (περίπου ½ ποτήρι κρασιού)
  • και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά το πολύ(ανάλογα το φούρνο μας) μέχρι να πάρει ένα ροδοκόκκινο χρώμα.
  • Συνοδεύετε με σαλάτα, τοματινια και ξύσμα λεμονιού περιχύνοντας με την σάλτσα του.