Φιλέτο τσιπούρας με όσπρια

Υλικά για 4 άτομα

  • 4 φιλέτα τσιπούρας (200-220 γρ. το καθένα)
  • 200 γρμ. όσπρια βρασμένα
  • 160 γρμ. μαγιονέζα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.σ λεμόνι χυμο
  • 1 κ.σ πορτοκάλι χυμο
  • 100 mel λευκό κρασί
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2-3 φύλλα βασιλικού
  • 60 γρμ.αλευρι
  • 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 100 γρμ. ελαιόλαδο
  • 1κ.γ ξύδι
  • ½ κ.γ μαντζουράνα
  • Αλάτι
  • ΠιπέριΕκτέλεση 
  • Μαρινάρετε τα φιλέτα τσιπούρας σε ένα μείγμα που φτιάχνετε ανακατεύοντας το χυμό πορτοκαλιού και του λεμονιού, κρασί, πιπέρι, αλάτι και ελαιόλαδο.
  • Ζεσταίνετε το τηγάνι, βάζουμε ελαιόλαδο, αλευρώνουμε το φιλέτο και από τις δύο μεριές και το τηγανίζετε 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • Μόλις είναι έτοιμο, το αφήνετε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει.
  • Σε άλλο τηγάνι τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ελαιόλαδο.
  • Μόλις ροδίσει, ρίχνετε τα βρασμένα όσπρια, αλάτι, πιπέρι, την ντομάτα, μαντζουράνα και σβήνετε με το ξίδι αφήστε για 3-4 λεπτά να σιγοβράσουν.
  • Σερβίρετε τα φιλέτα με όσπρια και μαγιονέζα με σταγόνες λαδιού.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος