Φιλετάκια σαρδέλας αχνιστά με ούζο

Υλικά για 6 άτομα
  • 1 1/2 κ. σαρδέλες
  • 1 ντομάτα κομμένη σε ροδέλες
  • 2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
  • ½ ποτήρι ούζο
  • 100ml. κρασί λευκό
  • 2-3 κουτ. σ ελαιόλαδο
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • αλατοπίπερο, ρίγανη
Εκτέλεση συνταγής
  • Καθαρίζετε πολύ καλά τα ψαράκια μας, τα φιλετάρετε, τα πλένετε και τα στραγγίζετε.
  • Σε ρηχή κατσαρόλα και φαρδιά ή τηγάνι βαθύ απλώστε τις σαρδέλες σε μια σειρά-στρώση.
  • Πάνω βάζετε το σκόρδο, τις ροδέλες ντομάτας, αλατοπίπερο, ρίγανη, το λάδι και περιχύνετε με το κρασί και το χυμό λεμόνι.
  • Σκεπάζετε το τηγάνι μας ή την κατσαρόλα μας και τις αχνίζετε. Σιγοψήνουμε 10 λεπτά μόνο, ίσα να μελώσει η σαλτσούλα τους.
  • Σερβίρουμε με βραστά λαχανικά κατά προτίμηση με παντζάρια βραστά.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος