Χορτόσουπα

Υλικά για 4-6 άτομα

  • 4 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 πράσο κομμένο σε κυβάκια
  • 2 κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 4  καρότα, σε κυβάκια
  • 1κ.γλ. πάστα ντομάτας
  • 2 µέτριες πατάτες, σε κυβάκια
  • 2 µέτρια κολοκυθάκια, σε κυβάκια
  • 1 ματσάκι σέλινο
  • 2 λίτρα νερό
  • 2  κ.σ  ψιλοκομμένος μαϊντανός,
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  •  αλάτι, πιπέρι.

Εκτέλεση συνταγής

  • Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε µια κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά και σοτάρετε τα πράσα µε τα σκόρδα µε λίγο αλάτι, µέχρι να μαραθούν, για 6-7 λεπτά.
  • Προσθέτουμε τα καρότα, τις πατάτες, σέλινο και τα κολοκυθάκια και συνεχίζετε το σοτάρισµα για 4-5 λεπτά, ανακατεύοντάς.
  • Σβήστε με το νερό, δυναµώνετε τη φωτιά, αφήνετε να κοχλάσει ξανά, χυλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε την κατσαρόλα και τη σιγοβράζετε για 25-30 λεπτά, µέχρι να μαλακώσουν καλά τα λαχανικά.
  • Ανακατεύουμε µέσα το μαϊντανό και το λεµόνι, ελέγχουμε το αλατοπίπερο, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σούπα.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος