Χοιρινό κρέας με φασόλια

Υλικά για 6 άτομα

  • 1 κιλό χοιρινό λαιμό ή πανσέτα
  • 400γρ. φασόλια
  • 2 ντομάτες, ψιλοκομμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο, σε φέτες
  • 2-3 κλωνάρια σέλινο, χοντροκομμένα
  • 2 καρότα, χονδροκομμένα
  • 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4-5 κόκκους μπαχάρι
  • 2 κτ. γλ. μπούκοβο, αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Από το βράδυ βάζουμε τα φασόλια σε νερό. Αφού τα στραγγίσουμε τα βράζουμε σε άφθονο νερό για 30 λεπτά ξαφρίζοντας.
  • Στη συνέχεια τα στραγγίζουμε και πάλι και κρατώντας τον ζωμό τους.
  • Σε κατσαρόλα με ελαιόλαδο και το χοιρινό κομμένο σε μεγάλους κύβους, αφήνουμε να πάρει λίγο χρώμα και ρίχνουμε το κρεμμύδι, σκόρδο και ανακατεύουμε για 2-3 λεπτά.
  • Σβήνουμε με το κρασί. Ακολούθως ρίχνουμε τα λαχανικά τα μπαχαρικά, και τα μισοβρασμένα φασόλια. Προσθέτουμε το ζωμό από τα φασόλια ώστε να σκεπάσει το χοιρινό κρέας.
  • Αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 1 ½ ώρα δοκιμάζουμε στο αλάτι και σερβίρουμε.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος