Αβγά, με ντομάτες και γιαούρτι

Υλικά για 6 άτομα

  • 6 αβγά
  • 150 γρ. γιαούρτι
  •  1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 400 γρ. ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. παλιό ψωμί, κομμένο σε κύβους
  • 150 γρ. τυρί τριμμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
  • 6 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ. γ. καπνιστή πάπρικα
  • 2-3 ελιές χωρίς κουκούτσι
  • 4 φύλλα βασιλικό ψιλοκομμένο
  •  Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  • Βάλτε σε ένα τηγάνι 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο να ζεσταθούν σε χαμηλή θερμοκρασία, και σοτάρετε διαδοχικά το σκόρδο, το κρεμμύδι, το ψωμί και τις ελιές  και ντομάτες. Αλατοπιπερωστε και συνεχίστε το μαγείρεμα, ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να σωθούν τα υγρά τους κατά το ήμισυ, περίπου 5 λεπτά.
  • Σπάστε τα αβγά ένα ένα και τα ρίχνουμε διαδοχικά στο τηγάνι, τα αλατοπιπερώνετε και τα πασπαλίζετε με την καπνιστή πάπρικα.
  • Σιγά σιγά, αρχίστε να τα σκεπάζετε περιχύνοντας με τη σάλτσα ντομάτας, που τη ρίχνετε με ένα κουτάλι επάνω τους.
  • Λίγο πριν απομακρύνετε το σκεύος από τη φωτιά και αφού τα αβγά έχουν ψηθεί, ρίξτε το βασιλικό, το γιαούρτι  και το τυρί και τα σερβίρετε ζεστά.

Καλή σας όρεξη!!!!!!

*Τάσος Τόλης: Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος.