Τραχανάς με αυγά

Υλικά για 4 άτομα
  • 1 κούπα τσαγιού τραχανά σιμιγδαλένιο, ξινό
  • 1 καρότο κομμένο σε κύβους
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 ντομάτα ψιλοκομμένη
  • 4 αυγά
  • Αλάτι- Πιπέρι
  • 2 κ.σ. Ελαιόλαδο
  • 100 γρμ. φέτα τριμμένη
Εκτέλεση συνταγής
  • Σ’ ένα βαθύ τηγάνι ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο να κάψει και προσθέτετε το τραχανά, το καρότο και την ντομάτα.
  • Σοτάρετε για 3-4 λεπτά τον τραχανά και προσθέτετε 3 ποτήρια νερό περίπου και λίγο αλάτι.
  • Βράζετε τον τραχανά και μόλις πήξει ελαφρά (για 10-12 λεπτά) σπάζετε ένα-ένα τα αυγά και τα ρίχνετε σε διάφορα σημεία μέσα στο σκεύος.
  • Αφήνετε να σφίξουν και αποσύρετε από την φωτιά.
  • Πασπαλίζετε με πιπέρι και το σερβίρετε ζεστό σε ρηχό πιάτο, προσθέτοντας τριμμένο τυρί φέτα.

Τάσος Τόλης Επίτιμος Πρόεδρος Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδος