Την στιγμή που το χειροκρότημα ακόμα ηχεί στα αφτιά των συντελεστών της μοναδικής Οπερέτας «Οι Απάχηδες των Αθηνών» από τον ενθουσιασμό του κόσμου που παρακολούθησε την παράσταση, δυστυχώς δεν μπορούν να «διαγραφούν» ή να απαλειφθούν από τη μνήμη μας, τα κακώς κείμενα όσον αφορά τη λειτουργική ανεπάρκεια του Δημοτικού Θεάτρου.

Κυριακή, τελευταία ημέρα της παράστασης και οι συντελεστές έπαιζαν υπό τους ήχους της «Πηνελόπης», καθώς ακουγόταν μέσα στο θέατρο ο άνεμος  αλλά και με λιμνούλες νερού στην σκηνή καθώς έσταζε η στέγη!!!

Ο Παντελής Κοντός που συμμετείχε στην παράσταση, μιλώντας στο Corfutv στο πλαίσιο της εκπομπής «ΛΟΓΟΣ ΑΝΤΙΛΟΓΟΣ» επεσήμανε ότι: «Πραγματικά εμείς οι Κερκυραίοι ντρεπόμαστε για την κατάσταση του Δημοτικού Θεάτρου. Δεν είναι η πρώτη φορά. Θυμάστε με τον κ. Κορκολή με τα γάντια, με την Κρατική Ορχήστρα και τόσες άλλες παραστάσεις και συναυλίες. Την στιγμή που τα Κερκυραϊκά ταλέντα ξεδιπλώνονται μπροστά μας, εμείς έπρεπε να κρύψουμε τις λίμνες με τα νερά! Πραγματικά δεν θέλω να τα λέω συνέχεια, αλλά θα πρέπει επιτέλους κάποιος να αναλάβει τις ευθύνες του. Και αυτός που οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του, ο Δήμαρχος Κέρκυρας καθόταν στις πρώτες θέσεις χωρίς να κάνει το παραμικρό».