“Σήμερα είναι μία ιστορική μέρα για την Νέα Δημοκρατία και την Ελλάδα. Για μεν την Νέα Δημοκρατία διότι είναι η ημέρα που «γεννήθηκε» πριν από 44 χρόνια, για δε την Ελλάδα επειδή σαν σήμερα δημιουργήθηκε ο πιο σταθερός πολιτικός πυλώνας της Δημοκρατίας της, από το 1974 έως και σήμερα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΟΔΕ Κέρκυρας του κόμματος.

Και συνεχίζει:

“Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί ένα κόμμα λαϊκής και όχι “ελιτίστικης” βάσης και η δημιουργία του αποτέλεσε την έμπνευση του ιστορικού ηγέτη και ιδρυτή της Κωνσταντίνου Καραμανλή, μέσα σε εποχές δύσκολες που η Δημοκρατία μας άρχιζε να ξαναγεννιέται.

Μέσα από την παράταξη αυτή, για δεκαετίες ολόκληρες εκφράστηκαν ελπίδες και αγωνίες ενός ολόκληρου λαού. Αλλά και οι ελπίδες της προόδου, του εκδημοκρατισμού και του εξευρωπαϊσμού της πατρίδας μας.
Η Νέα Δημοκρατία είναι μία παράταξη η οποία υπηρέτησε το λαό και τον τόπο, πολλές φορές σε συνθήκες δύσκολες, πολλές φορές δούλεψε για την ανόρθωση της χώρας με αυτοθυσία και πάντοτε βάζοντας το εθνικό συμφέρον πάνω από το όποιο κομματικό συμφέρον.
Και ακριβώς αυτό το τελευταίο είναι και το μεγάλο της <<παράσημο>> και γι’ αυτό και εμείς είμαστε υπερήφανοι που υπηρετούμε αυτήν την ιστορική και αειθαλή παράταξη που πάντα ξέρει να αναγεννιέται και να ανανεώνεται.
Πιστή λοιπόν σε αυτές τις αρχές της η Νέα Δημοκρατία και ώριμη από τα 44 χρόνια διαδρομής της και προσφοράς της στον τόπο, είναι πιο πολύ από ποτέ, έτοιμη να αναλάβει για άλλη μία φορά το γνωστό της καθήκον, δηλαδή να επωμιστεί, μετά τις επόμενες εκλογές, την διακυβέρνηση, αλλά και την ανόρθωση, και αναδιάταξη της χώρας, ύστερα από 8 χρόνια αδυσώπητης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.
Οι καιροί είναι χαλεποί, αλλά οι αρχές μας πάντα φωτεινές. Και όσο είμαστε πιστοί σε αυτές έχουμε την συνείδησή μας ήσυχη ότι μόνο καλό θα κάνουμε στον τόπο μας”.