Την δική τους θέση στα τελευταία πολιτικά και όχι μόνο θέματα, παίρνουν και οι κάτοικοι των Ιονίων Νήσων με βάση δημοσκόπηση της Kαπα Research για λογαριασμό του Corfutvnews.

Η έρευνα διενεργήθηκε από τις 25 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου σε δείγμα 639 ατόμων σε όλη την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με μέθοδο δειγματοληψίας την χρήση quota ως προς το φύλο και την ηλικία. Τα αποτελέσματα είναι σταθμισμένα με βάση την ψήφο του δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015 και των βουλευτικών εκλογών του Σεπτεμβρίου 2015.

Συμφωνία Πρεσπών – Eurogroup – εκλογές Τουρκίας.

Όσον αφορά την συμφωνία των Πρεσπών κρίνεται αρνητικά από τους ερωτηθέντες(60%), ‘όπως επίσης και η συμφωνία στο Eurogroup (46%).

Όσον αφορά το αποτέλεσμα των εκλογών στην Τουρκία, οι κάτοικοι των Ιονίων Νησιών στο 61% των απαντήσεων κρίνουν αρνητικά την επανεκλογή του Ερντογάν ενώ στο ερώτημα για το πως πρέπει να είναι η αντίδραση της ελληνικής Κυβέρνησης απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας το 65% απαντά με τη διπλωματία και όχι επιθετικά.

Τα προβλήματα της Κοινωνίας.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει η άποψη των κατοίκων των Ιονίων Νήσων απέναντι στα προβλήματα της Κοινωνίας με την διαφθορά, τις υποδομές αλλά και την ανεργία να ιεραρχούνται πρώτα στη μακρά λίστα.

Όσον αφορά την πορεία της ελληνικής οικονομίας από εδώ και πέρα το 35% δηλώνει ότι θα χειροτερέψει ενώ το 33 ότι θα παραμείνει στάσιμη.

Πρόθεση ψήφου – Παράσταση Νίκης.

Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πρώτο κόμμα με 20,3% με ελάχιστη ωστόσο διαφορά από την Νέα Δημοκρατία που ακολουθεί με 20,1%. 

Στο ερώτημα ποιος συμφέρει το νοικοκυριό σας να είναι πρωθυπουργός το 51% απαντά κανένας, το 25% ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το 22% ο Αλέξης Τσίπρας.

Στην παράσταση νίκης, στο ερώτημα δηλαδή ποιος πιστεύετε ότι θα κερδίσει στις επόμενες εκλογές το 65% απαντά η Νέα Δημοκρατία και το 24% ο ΣΥΡΙΖΑ. 

Αξιολόγηση Περιφερειάρχη.

Ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θεόδωρος Γαλιατσάτος αξιολογείται αρνητικά σε 6 ζητήματα που θέτει η δημοσκόπηση με πρώτο την διαχείριση των απορριμμάτων (68%), τα έργα υποδομής (67%) και ακολουθούν η στήριξη των επιχειρήσεων η αξιοποίηση του ΕΣΠΑ και ο Τουρισμός.