Στο λιμάνι της Κέρκυρας, απέναντι από το Λιμεναρχείο, αγκυροβόλησε και φέτος η υπερπολυτελής θαλαμηγός «Katara», του σεΐχη Χαμάντ Μπιν Καλίφα Αλ Θανί, πρώην εμίρη του Κατάρ.

Το εντυπωσιακό γιότ έχει φιλοξενηθεί πολλές φορές στις σελίδες περιοδικών παγκόσμιας κυκλοφορίας. Θεωρείται από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με μήκος 124 μέτρα και πλάτος 19 μέτρα, διαθέτει επτά καταστρώματα, δύο ελικοδρόμια, πισίνα, τζακούζι και πολλά άλλα.

Το επιβλητικό και πολυτελέστατο «Κatara» (πρώην «Crystal)» των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων, τον εντυπωσίασε από την πρώτη στιγμή που το αντίκρισε και το αγόρασε καταβάλλοντας στην εταιρεία, από την οποία το είχε αρχικά νοικιάσει, το ποσόν τον τριακοσίων εκατομμυρίων δολαρίων!

Ο έρωτας του εμίρη για το επιβλητικό γιοτ δεν είναι καθόλου τυχαίος, αφού το «Κatara» είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο πολυτελή γιοτ στον κόσμο και μάλιστα είναι σχεδιασμένο σύμφωνα με τους πιο αυστηρούς διεθνείς κανόνες ασφαλείας για τη μεταφορά επιβατών του διεθνούς τζετ σετ.  Το «Κatara» mega yacht διαθέτει ένα κήτος από χάλυβα και αλουμίνιο σε μια υπερκατασκευή, χάρη στην οποία στηρίζεται το βάρος του, που φτάνει τους δεκατρείς τόνους. Το σκάφος κατασκευάστηκε το 2010 στο γερμανικό ναυπηγείο Larssen, που είναι το σημαντικότερο ναυπηγείο κατασκευής μεγάλων γιοτ στον κόσμο. Σε αυτό έχει ναυπηγηθεί και το «Louna», ένα από τα μεγαλύτερα σκάφη του κόσμου, που ανήκει στον γνωστό Ρώσο πολυεκατομμυριούχο Ρομάν Αμπράμοβιτς.

Το «Κatara» διαθέτει επτά καταστρώματα, ένα υπόστεγο και δύο χώρους-«μαξιλάρια» για προσγείωση ελικοπτέρων. Εντυπωσιακό είναι ότι το σκάφος των εκατόν είκοσι τεσσάρων μέτρων μήκους και πλάτους δεκαεννέα μέτρων διαθέτει κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους με θαλασσινό νερό, όπου μπορεί να φιλοξενήσει τα σκάφη υπηρεσίας για τις καθημερινές μετακινήσεις των επιβατών του, αλλά και ένα υποβρύχιο που έχει τη δυνατότητα να καταδυθεί σε βάθος μέχρι εκατό μέτρα.

Τα 2.700 τετραγωνικά μέτρα του εσωτερικού χώρου (από τα 4.500 τετραγωνικά μέτρα που είναι συνολικά οι χώροι του υπερπολυτελούς γιοτ) καταλαμβάνουν οι άρτια διακοσμημένες καμπίνες, τα σαλόνια και ο κινηματογράφος, όλα σχεδιασμένα από τον διάσημο και κορυφαίο στο είδος του Pascale Reymond.

Με πληροφορίες: http://www.thetoc.gr/

Φωτογραφίες: Corfutvnews.gr

*Δείτε ένα παλαιότερο βίντεο με τις προδιαγραφές του ΚΑΤΑΡΑ, από την σελίδα SuperYachtFan.