Στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Αγίου Αρσενίου Λευκίμμης, στην νότια Κέρκυρα, λειτούργησε το πρωί της Κυριακής 19 Ιανουαρίου 2020 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος.

Απευθυνόμενος προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι η Εκκλησία είναι εργαστήριο αγιότητος, το οποίο μεταποιεί και μεταλλάσσει τον άνθρωπο σε πρόσωπο που κοινωνεί τον Θεό και σώζεται. Γι’ αυτό κατήλθε ο Χριστός στον κόσμο. Για να μας δώσει την δυνατότητα της αγιότητας. Υπάρχουν οι γνωστοί και οι άγνωστοι σε μας άγιοι. Στην Εκκλησία κατανοούμε όλοι μας γιατί υπάρχουμε και γιατί ζούμε, για να κοινωνούμε τον Χριστό. Ο άγιος είναι ο πεπτωκώς και ταυτόχρονα εν μετανοία άνθρωπος.

Ο άγιος Αρσένιος δεν ήταν ντόπιος. Ήταν ξένος. Από την ανατολή, δηλαδή από την Βηθανία της Παλαιστίνης, όπου γεννήθηκε, και την Κωνσταντινούπολη, όπου χειροτονήθηκε επίσκοπος, βρέθηκε στην Δύση, στην εσχατιά της Ελλάδος, για να ποιμάνει τον λαό του. Αγάπησε τον τόπο. Πρόταξε τα στήθη του για να σταματήσει τους εχθρούς της Κέρκυρας, αλλά και έδειξε την οδό της σωτηρίας. Μέσα στην Εκκλησία δεν υπάρχουν ξένοι. Είμαστε οικείοι, αδέλφια, παιδιά του Θεού, είμαστε η οικογένεια της πίστεως, της αγάπης και της χαράς του ουρανού.