Με την πιο σημαντική είδηση έκλεισαν οι επαφές της αντιπροσωπείας της Κέρκυρας στην Αμερική με Επικεφαλής τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργο Χονδρογιάννη.

Η τελευταία συνάντηση έγινε χτες το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλα, εκεί που ανακοινώθηκε ότι του χρόνου στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου θα συμμετέχει η Φιλαρμονική Εταιρεία Κέρκυρας «Μάντζαρος».

Η πρόταση που έγινε από τον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο και τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Γιώργου Χοδρογιάννη προς τον Πρόεδρο Πέτρο Γαλάτουλα, αφορούσε την στήριξη από πλευράς της ομογένειας στην διαμονή και την διατροφή των μουσικών, ενώ τα εισιτήρια θα καλυφτούν από τον Δήμο και το Επιμελητήριο.

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλας αμέσως δέχτηκε την πρόταση αυτή με μεγάλη χαρά υποστηρίζοντας ότι και ο ίδιος να μην είναι στην θέση αυτή μιας και η θητεία του λήγει τον Ιούνιο θα προωθηθεί το αίτημα αυτό στον νέο Πρόεδρο αλλά και ο ίδιος προσωπικά θα συμβάλλει προς αυτή την κατεύθυνση.

Στο πλαίσιο της χτεσινής συνάντησης έγινε ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων από τους φορείς της Κέρκυρας στον κ. Γαλάτουλα, ενώ από πλευράς της Ομοσπονδίας δόθηκε και «τιμητική διάκριση τιμής και αναγνώρισης στον Δημοσιογράφο του Corfutv και εκδότη της εφημερίδας «Επισημάνσεις της Κυριακής» Διονύση Μάμαλο, στο φίλο και υποστηρικτή της Ομογένειας και στον άνθρωπο που είναι παράδειγμα στον χώρο της ενημέρωσης».

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης Π. Γαλάτουλας αφού καλωσόρισε τους φορείς στο γραφείο του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση και στις δύσκολες στιγμές της Ελλάδας τονίζοντας ότι «ο Ελληνικός λαός δυστυχεί σήμερα και δεν αξίζει τέτοια τύχη. Σίγουρα δεν έχει ο λαός τη ευθύνη αν και επέτρεψε να γίνουν ορισμένα πράγματα για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Πιστεύω ότι η Ελλάδα μέσα από τις στάχτες της θα αναγεννηθεί και μετά από αυτή την κρίση θα πρέπει να βγει ποιο δυνατή γιατί ίσως μετά από όλα αυτά να έχουμε αποβάλλει και κάποια κακά».

Αναφερόμενος στον Δήμαρχο Κέρκυρας Κώστα Νικολούζο τόνισε ότι «Κύριε Δήμαρχε πιστεύω να έχουμε μια συνεχή συνεργασία η οποία θα αποβλέπει στο καλό του Ελληνισμού και την σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στο Εθνικό κέντρο και της Ομογένειας μιας και αυτό δεν μπόρεσαν ποτέ να το καταφέρουν οι πολιτικοί. Δυστυχώς κάποιοι δεν αντιλαμβάνονται αυτή την μεγάλη δυναμική και έχουν μεγάλη ευθύνη γιατί έχουν δίπλα τους έναν γίγαντα που θα έπρεπε να συνεργαστούν, όχι να εκμεταλευτούν και δυστυχώς μέχρι σήμερα το μόνο που κάνουν είναι να τον εκμεταλλεύονται. Παράδειγμα αποτελεί ότι πηγαίνουν άτομα στην Ελλάδα να επενδύουν και να επιστρέφουν πίσω και δεν θέλουν μετά ούτε σαν επισκέπτες να πάνε στην Ελλάδα. Γι αυτό τον λόγο επιλέγω την συνεργασία με τοπική αυτοδιοίκηση. Έχουν περάσει πολλοί από εδώ με αιτήματα για περαιτέρω συνεργασία και εγώ τους έχω δώσει λύση και να αξιολογηθεί. Η λύση που εγώ προτείνω είναι ότι πρέπει πάντα να έχουμε ως παράδειγμα επιτυχημένες κινήσεις που γίνονται. Μας δένει άλλη σχέση με την Αυτοδιοίκηση σε αντίθεση με την Κυβέρνηση. Το μόνο που θέλουμε είναι να βοηθούμε την Ελλάδα».

Ο Δήμαρχος Κέρκυρας Κώστας Νικολούζος από την πλευρά του υποστήριξε ότι «εγώ δίνω σημασία σε αυτές τις σχέσεις και η Ομογένεια έχει μια τεραστία δυναμική και ένα απίστευτα ανθρώπινο δυναμικό το οποίο έχει αποκτήσει δύναμη οικονομική και πολιτική στην Αμερική. Έχουμε μια σύσκεψη την οποία μετά και την εμπειρία μας εδώ θα θέλαμε να γίνει πράξη.  Ξέρετε ότι η Κέρκυρα έχει παράδοση στις Φιλαρμονικές και έχει έρθει ήδη εδώ η Παλαιά Φιλαρμονική. Σειρά τώρα έχει η Φιλαρμονική Μάντζαρος, μια εξαιρετική βραβευμένη φιλαρμονική. Σκεφτήκαμε το κόστος της μεταφοράς των εισιτηρίων να το αναλάβει ο Δήμος και το Επιμελητήριο και ζητάμε από εσάς να αναλάβετε το εδώ κομμάτι. Την διαμονή και οι Κερκυραίοι επιχειρηματίες να συμβάλουν το κόστος της διατροφής με στόχο αυτή η παρουσία  να λαμπρύνει ακόμα ποιο πολύ η παρέλαση και να δώσουμε ένα κομμάτι του πολιτισμού μας. Θα προσθέσει κύρος και ομορφιά».

Τέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Γιώργος Χονδρογιάννης τόνισε ότι «είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι κυρίως για το πως μας αγκαλιάσατε. Μας βάλατε σε αυτή την μεγάλη οικογένεια, συμμετείχαμε στην παρέλαση και είδαμε όλους αυτούς τους Έλληνες. Εμείς σαν επιχειρηματίες ενδιαφερόμαστε να αναπτύξουμε τις σχέσεις μεταξύ της Ομογένειας και της Κέρκυρας αλλά και γενικά των Ιονίων Νήσων και ευελπιστούμε στην βοήθεια σας».