Θρήνος είναι η λέξη που μπορεί να χαρακτηρίσει την απώλεια του 34χρονου Σμηναγού Γιώργου Μπαλταδώρου. Σε ιδιαίτερα βαρύ κλίμα έγινε η κηδεία στη γενέτειρά του, το Μορφοβούνι Καρδίτσας.

Στις 12:00 το μεσημέρι περίπου έφθασε  η σορός του στον ιερό ναό του χωριού. Η σορός είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του χωριού και στις 14:00 το μεσημέρι τελέστηκε η νεκρώσιμη ακολουθία.

Τραγικές φιγούρες, η σύζυγός του, οι γονείς του και ο αδερφός του. Η γυναίκα του δεν άντεξε και κατέρρευσε μέσα στην εκκλησία. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε με φορείο σε ασθενοφόρο για τις πρώτες βοήθειες.

«Σ’αγαπάμε, να προσέχεις, ο θεός μαζί σου» φαίνεται να ήταν τα λόγια που μπόρεσε του πει την τελευταία φορά που μίλησαν, σύμφωνα και με τα όσα αποκάλυψε η εκπομπή Live News στο κανάλι «Ε».

Το φέρετρο του ήταν σκεπασμένο με τη γαλανόλευκη, ενώ προηγούνταν το ξίφος και πηλήκιο του. Τη στιγμή μάλιστα που έφτασε στην εκκλησία το φέρετρο, όσοι ήταν εκεί, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα. Τιμητικό άγημα απέδωσε τιμές.

Στο χωριό οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες, ενώ η κηδεία του πραγματοποιήθηκε παρουσία σύσσωμης της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, φίλων, συγγενών και συναδέλφων του εκλιπόντος.

Στην κηδεία του 34χρονου Σμηναγού παρεβρέθηκαν ο Πάνος Καμμένος, ο Φώτης Κουβέλης, η ηγεσία όλων των Σωμάτων του Στρατού, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης και της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης.
Ο 34χρονος Σμηναγός Γεώργιος Μπαλταδώρος απογειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 12 Απριλίου 2018 από την Σκύρο, με αποστολή την αναγνώριση και αναχαίτιση τουρκικών αεροσκαφών και ήταν ο αρχηγός του σχηματισμού των δύο αεροσκαφών Mirage 2000-5.

Πηγή: http://www.tanea.gr/ –  http://www.enikos.gr/

Φωτογραφία ΑΠΕ – ΜΠΕ