Η ισχυρή ανοδική πορεία των αφίξεων Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα τα τέσσερα τελευταία χρόνια θα συνεχιστεί δυναμικά και το 2019.

Το παραπάνω συμπέρασμα προκύπτει από τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων και διαπραγματεύσεων  της υπουργού Τουρισμού, Ελενας Κουντουρά, με παράγοντες της γερμανικής ταξιδιωτικής βιομηχανίας, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψής της στη Διεθνή Τουριστική Εκθεση ΙΤΒ στο Βερολίνο (6 – 10 Μαρτίου).

Η προώθηση νέων ελληνικών προορισμών και νέων θεματικών προϊόντων στη γερμανική αγορά, που αποτελεί μία από τις δύο βασικές αγορές για τον ελληνικό τουρισμό,  αναμένεται να οδηγήσει σε νέα επίδοση ρεκόρ στις αφίξεις Γερμανών τουριστών στην Ελλάδα το 2019, ακόμη μεγαλύτερη του 2018, οπότε και ξεπέρασαν τα 4,4 εκατομμύρια.

Κυρίαρχο χαρακτηριστικό που τονίστηκε από τους εκπροσώπους της γερμανικής τουριστικής αγοράς, είναι ότι ενώ οι γειτονικές χώρες της Ανατολικής Μεσογείου έχουν ανακάμψει πλήρως τουριστικά, και παρότι άλλοι δημοφιλείς ευρωπαϊκοί προορισμοί παρουσιάζουν πτωτικές τάσεις, η τουριστική ζήτηση για την Ελλάδα παραμένει ισχυρή και η χώρα μας πρωταγωνιστεί στις δημοφιλέστερες επιλογές προορισμού των Γερμανών ταξιδιωτών και τη φετινή χρονιά.

Αύξηση 3%

Η κα Κουντουρά συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Ενωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Γερμανίας (DRV), Norbert Fiebig, ο οποίος επισήμανε τη θετική εικόνα στην εξέλιξη των κρατήσεων από τη Γερμανία και αναμένεται νέα αύξηση στα επίπεδα του 3% το 2019 με τα μέχρι στιγμής στοιχεία. Επίσης συμφώνησαν  για τη διοργάνωση του ετήσιου κορυφαίου συνεδρίου της DRV στην Πελοπόννησο το 2020 σε συνεργασία με την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Συναντήσεις με TUI και Thomas Cook

Κατά τη διάρκεια της ITB, η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά συναντήθηκε με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου TUI Friedrich Joussen και τον Thomas Ellerbeck, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής, και συζήτησαν για την ενίσχυση των τουριστικών τους προγραμμάτων στην Ελλάδα για το 2019, όπως επίσης και για νέα προγράμματα με επίκεντρο την περαιτέρω προώθηση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στις ξένες αγορές.

Η υπουργός συναντήθηκε επίσης με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Thomas Cook  Peter Fankhauser, με τον οποίο συζήτησαν για τις επενδύσεις του Ομίλου στην ελληνική ξενοδοχειακή αγορά και την ανάπτυξη των προγραμμάτων τους, στη βάση της στρατηγικής του υπουργείου για την προώθηση της Ελλάδας ως τουριστικού προορισμού όλο το χρόνο.

Η υπουργός είχε ακόμη συναντήσεις  με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, μεταξύ των οποίων η Lufthansa, και ταξιδιωτικών γραφείων που εξειδικεύονται στο θεματικό τουρισμό, για την προώθηση περισσοτέρων ελληνικών προορισμών στα προγράμματά τους.