Απάντηση με σχετική του ανάρτηση, έδωσε ο Περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος, στα όσα δήλωσε σε σχέση με τις εξορύξεις πετρελαίου ο Γιάνης Βαρουφάκης, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε το Σάββατο, κατά την άφιξή του στην Κέρκυρα.

Η τοποθέτηση κ. Γαλιατσάτου

«Στην συνέντευξη τύπου που έδωσε το Σάββατο 22/6/2019 ο επικεφαλής του ΜΕΡΑ25 κ. Βαρουφάκης στην Κέρκυρα , φιλοξενούμενος στο αμφιθέατρο της ΠΕ Κέρκυρας της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων , κατήγγειλε το Περιφερειακό Συμβούλιο επειδή, όπως είπε, συμφώνησε στην εξόρυξη των υδρογονανθράκων!
«ντροπή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ιονίων Νήσων» ανέκραξε (δίς) ο κ. Βαρουφάκης.

Όπως είναι ευρύτερα γνωστό, η ΠΙΝ είναι η μόνη από τις συνολικά έξη περιφέρειες που γνωμοδότησαν επι της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στο Ιόνιο Πέλαγος, Η ΜΟΝΗ , ΠΟΥ ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΜΕΛΕΤΗ θέτοντας μάλιστα πέντε θέσεις που αιτιολογούσαν την άρνηση της (απόφαση 79-08/2017 του ΠΣ).

Επιστρέφουμε , συνεπώς, την ντροπή (δίς) στον κ. Βαρουφάκη του ΜΕΡΑ25!
– γιατί ψευδολόγησε ανερυθρίαστα σε βάρος του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων
– γιατί για ένα τόσο σοβαρό θέμα ,όπως η εξόρυξη των υδρογονανθράκων, δεν φρόντισε να έχει την επίσημη ενημέρωση από την ίδια την Περιφερειακή αρχή και κατέφυγε σε ανεπίτρεπτο λαϊκισμό
– γιατί δεν σεβάστηκε, ούτε κατ’ ελάχιστον, την φιλοξενία που του παρέσχε η ΠΙΝ παραχωρώντας τον χώρο για εκφράσει ελεύθερα και ατελώς τις απόψεις του κόμματος του και προχώρησε στις αστήρικτες καταγγελίες του χωρίς να είναι δυνατόν να λάβει απάντηση. Ας ληφθεί υπ’ όψη η πολιτική αξιοπιστία του ανδρός από τους πολίτες της Κέρκυρας , από τους πολίτες των Ιονίων Νήσων που θα βρεθούν σε λίγες ημέρες μπροστά στην κάλπη των βουλευτικών εκλογών».