Μη αναστρέψιμη πρέπει να θεωρείται η άποψη που έχουν διαμορφώσει οι πολίτες των  Ιονίων Νησιών για το έργο της σημερινής Περιφερειακής Αρχής, αφού σε μια ακόμα δημοσκόπηση της ΚΑΠΑ Research αξιολογούν σε όλους τους τομείς της δράσης της Περιφερειακής Αρχής «κάτω από τη βάση», αναδεικνύοντας την ουσιαστικά, ως την χειρότερη Περιφερειακή Αρχή από τις 13 Περιφέρειες της χώρας ή ως μια από τις χειρότερες, γιατί «συναγωνίζεται  με την Περιφέρεια Αττικής σε κάποιους τομείς. Είναι άλλωστε τυχαίο που και οι δύο Περιφερειακές Αρχές υποστηρίχθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ;

Συγκρινόμενη μάλιστα η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων με αντίστοιχες νησιωτικές Περιφέρειες, όπως η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αλλά και της Κρήτης, τα στοιχεία είναι συντριπτικά. Τόσο ο κύριος Χατζημάρκος του Νοτίου Αιγαίου, όσο και ο κύριος Αρναουτάκης της Κρήτης, ο μέσος όρος της αξιολόγησης του έργου τους είναι θετικό, σε αντίθεση με την αξιολόγηση του έργου του κυρίου Θόδωρου Γαλιατσάτου, που είναι σαφώς αρνητικός ο μέσος όρος.  Στον τουρισμό, στη διαχείριση των απορριμμάτων, στις υποδομές, στην αξιοποίηση του ΕΣΠΑ, στην αντιμετώπιση της φτώχειας σε όλους τους τομείς η εκτίμηση των πολιτών του Ιονίου είναι αρνητική για το έργο της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων. Θα έλεγα μάλλον πιο σωστά, για το μη έργο της Περιφερειακής Αρχής.

Δεν γνωρίζω τι γίνεται στα υπόλοιπα νησιά, αλλά μπορώ να υποθέσω από την αξιολόγηση του έργου του Περιφερειάρχη στο πλαίσιο της δημοσκόπησης της ΚΑΠΑ research για μια ακόμα φορά. Γνωρίζω όμως τι γίνεται, τι κάνει ή δεν κάνει, κυρίως τι δεν κάνει, η Περιφερειακή Αρχή. Από που να ξεκινήσω και που να τελειώσω; Από τις ανύπαρκτες εμβαλωματικές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο; Ούτε καν διαγραμμίσεις; Ούτε ένα μεγάλο έργο δεν έχει σχεδιάσει ή δεν έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ. Ούτε μια παράκαμψη γι’ αυτόν τον περίφημο και πολυδιαφημισμένο από τον Περιφερειάρχη, οδικό άξονα βορά – νότου. Αντιθέτως η Περιφέρεια άφησε αποκλεισμένα από την πρόσβαση των λεωφορείων του Υπεραστικού ΚΤΕΛ δυο χωριά, τους Αρμενάδες και τους Ραχτάδες. Να έρθω στα κουρτελάτσα; Στο έργο της παραλιακής της Γαρίτσας, που όλο τελειώνει και όλο συνεχίζονται οι εργασίες χωρίς τέλος; Ένα έργο το οποίο είχε βρει από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή και κάποια στιγμή, που θα πάει θα τελειώσει και τότε ο Περιφερειάρχης, κατά την προσφιλή του τακτική θα «πανηγυρίζει». Μετά από 5 χρόνια, ενώ θα έπρεπε να το είχε ολοκληρώσει τον πρώτο χρόνο της θητείας του. Όπως πανηγύριζε για ένα έργο που δεν του ανήκε, για το λιμάνι της Ερείκουσας. Όπως επίσης μετά από 5 χρόνια, ε που θα πάει θα τελειώσουν και οι εργασίες στα πρώην Δικαστήρια που θα αποτελέσουν την έδρα της Περιφέρειας. Και αυτό το έργο θα έπρεπε να είχε τελειώσει τουλάχιστον εδώ και δυο χρόνια, αλλά φαίνεται το τρενάρει η Περιφερειακή Αρχή για να το εγκαινιάσει κοντά στις εκλογές για να έχει και κάτι να δείξει!!! Έργο που ξεκίνησε και αυτό από την προηγούμενη Περιφερειακή Αρχή. Τι να πως για το Καφέ Γυαλί ή για άλλα έργα τα οποία έχουν ξεκινήσει χρόνια τώρα, αλλά κανείς δεν γνωρίζει πότε και αν θα τελειώσουν.

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν ότι οι πολίτες των Ιονίων Νησιών, βάζουν «κάτω από την βάση» στον Περιφερειάρχη για το ανεπαρκέστατο έργο του και τον «αναδεικνύουν» ως τον χειρότερο Περιφερειάρχη της επικράτειας.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στις «Επισημάνσεις της Κυριακής» 15-07-2018.