Όταν το άκουσα για πρώτη φορά αρχικά δεν το κατάλαβα, επέμενα με ερώτηση προς τον συνομιλητή μου για να μου διευκρινίσει τι ακριβώς εννοούσε και μετά την απάντηση του παρέμεινα επίσης διστακτικός να δεχθώ ότι στο νέο Οργανισμό του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας προβλέπονται δυο θέσεις Γυμναστών την στιγμή που μειώνεται ο αριθμός των νοσηλευτών και των γιατρών.

Δεν μπορεί είπα, ίσως χρησιμοποιεί ένα «ευφυολόγημα» για να διακωμωδήσει κάποιες καταστάσεις, αποκλείεται να είναι αλήθεια. Και όμως κύριοι, μπορεί να μην έχουμε νοσηλευτές, σοβαρότατες ελλείψεις και γιατρούς, αλλά θα έχουμε… Γυμναστές. Ίσως να χρειάζονται οι γυμναστές για να βρίσκονται σε καλή κατάσταση οι λίγοι εργαζόμενοι και να τρέχουν από την μια άκρη στην άλλη σε ένα Νοσοκομείο 33.500 χιλιάδων τ.μ. Πως να το κάνουμε για να ανταπεξέλθεις σε τέτοιες αποστάσεις πρέπει να έχει φυσική κατάσταση.

Για να σοβαρολογούμε. Κανείς δεν θα ήταν αρνητικός όντως, για να προσληφθούν δύο γυμναστές στο Νοσοκομείο και όχι μόνο να προσληφθούν αλλά να υπάρχει βέβαια και γυμναστήριο στο νοσηλευτικό ίδρυμα του νησιού. Όντως μακάρι να φθάσει αυτή η μέρα που το Νοσοκομείο μας θα διαθέτει και αυτές τις υπηρεσίες. Μέχρι τότε όμως θα πρέπει:

1) Να προσλάβει γιατρούς για να λειτουργήσει το αιμοδυναμικό τμήμα και να γίνονται ιατρικές πράξεις που σήμερα αναγκαζόμαστε να μεταβαίνουμε στα νοσοκομεία της Ηπείρου κυρίως. Έτσι θα μειωθεί το κομβόι των μεταναστών υγείας που φεύγει από το νησί.

2) Να λειτουργήσει νεογνολογική κλινική και τμήμα επειγόντων ώστε να μην γίνεται διακομιδή νεογνών επίσης στα Νοσοκομεία των Ιωαννίνων ή αλλού.

3) Να πραγματοποιούνται ακτινοθεραπείες, για τις οποίες ένας μεγάλος αριθμός συμπολιτών αναγκάζεται να μεταβαίνει σε Νοσοκομεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας.

4) Να υπάρχουν ογκολόγοι και να πραγματοποιούνται οι χημειοθεραπείες στο νησί και όχι να ζουν οι ασθενείς με το άγχος μην αναγκαστούν να σταματήσουν την θεραπεία τους ή μην χρειασθεί να μεταβαίνουν εκτός νησιού για να την συνεχίσουν.

5) Να λειτουργεί με επάρκεια και ασφάλεια η μονάδα του Τεχνητού Νεφρού και να απαλειφθούν όλες οι κατηγορίες που έχουμε ακούσει στο πρόσφατο παρελθόν από τον Σύλλογο Νεφροπαθών.

6) Να προσληφθεί Διευθυντής στη Πνευμονολογική κλινική και να συνεχίσει να παρέχει πλήρη ειδικότητα στους ειδικευόμενους σε αυτήν.

7) Να λειτουργούν με επάρκεια τα Τ.Ε.Π το τμήμα επειγόντων περιστατικών με όσους νοσηλευτές και γιατρούς απαιτείται με το νόμο και να μην χρειάζονται «εντέλλεστε» για να λειτουργήσει το τμήμα. Και μάλιστα να «διατάζονται» Πνευμονολόγοι να κάνουν εφημερίες επειδή δεν επαρκούν οι παθολόγοι.

8)Ο Μαγνητικός τομογράφος να «βγάζει» 4 μαγνητικές την ημέρα και όχι την εβδομάδα.

9) Να γίνουν γενναίες προσλήψεις στο νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο είναι όντως αποδεκατισμένο και μάλιστα με εργαζομένους που έχουν να πάρουν τις άδειες και τα ρεπό τους από το 2015 και κάποιοι ίσως και νωρίτερα.

10) Να ενισχυθεί το τεχνικό προσωπικό, υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, γιατί ήδη φαίνονται τα σημάδια φθοράς στο Νοσοκομείο μας.

11) Και τέλος, πολλά θα μπορούσα να πω ακόμα, να γίνει κάτι επιτέλους με τον κόμβο, κάτι που έχουν ξεχάσει όλες οι Διοικήσεις και η σημερινή, γιατί ήδη έχουμε θρηνήσει ανθρώπινη ζωή. Όπως επίσης να επανέλθει η Διοίκηση και να διεκδικήσει, όπως προβλεπόταν στον αρχικό σχεδιασμό το Ελικοδρόμιο για τις αεροδιακομιδές.

Αφού γίνουν όλα αυτά και αρκετά ακόμα που παρέλειψα να αναφέρω, τότε ναι ρε παιδιά, να έχουμε και Γυμναστές και Γυμναστήριο στο Νοσοκομείο μας, γιατί όχι. Αλλά μόνο τότε, όχι τώρα που το Νοσοκομείο μας εξ αιτίας της υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης κινδυνεύει να μετατραπεί σε Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου. Δεν το λέω εγώ, το λένε οι εργαζόμενοι και αυτοί γνωρίζουν καλύτερα.