Η φετινή ατζέντα του Gastronomy Forum είχε άρωμα Ελλάδας. Ένα τετραήμερο γεμάτο από γαστρονομικές επιδείξεις, διαδραστικές παρουσιάσεις, συναρπαστικές συζητήσεις και καινοτόμα cooking shows μονοπωλούν το ενδιαφέρον των επαγγελματιών της Εστίασης.

Διάσημοι chefs, διαδραστικές επιδείξεις

Με αθρόα προσέλευση επιχειρηματιών της Εστίασης και μαγείρων το Gastronomy Forum, άνοιξε με την εισήγηση του γνωστού executive chef Τάσου Τόλη από τα Palmier bistro & gastronomy  με θέμα τη «Δημιουργία γαστρονομικού χάρτη της Ελλάδος», ξεκινώντας από την περιοχή της Ηπείρου.

Ο γνωστός chef Τάσος Τόλης αναφέρθηκε στον γαστρονομικό τουρισμό τονίζοντας τα εξής ”Η «κότα» θα συνεχίσει να γεννά τα «χρυσά αυγά» όταν αποκτήσουμε  τουριστική  συνείδηση, επιμόρφωση, και μάθουμε να  προωθούμε  τη ΝΕΑ μας κουζίνα.

 Η φιλοξενία, η ποιοτική επαγγελματική μας εξυπηρέτηση προς τους επισκέπτες  μας.

 Ειλικρίνεια, κατάρτιση, συνέπεια, μακριά απο αισχροκέρδεια και κραχτισμό, διατήρηση και φροντίδα του φυσικού περιβάλλοντος, γίνουν για όλους τους εμπλεκόμενους στο κλάδο του τουρισμού σύνθημα υλοποιήσιμο και όχι λόγια που δεν γίνονται πράξεις.

Ήπειρος!!!  για 4 Εποχές 

Με χιόνι, με βροχή, ακόμη και με ομίχλη, ασκεί πάνω σου τέτοια γοητεία που σε κάνει να ξεχνιέσαι.

Μας ξυπνά με σπιτική μαρμελάδα πορτοκάλι ,μοναδικές πίτες, μας κανακεύει με μανιταρολιχουδιές, τηγανίτες με μέλι, χορταίνει τις κουβέντες με ψητά κάστανα στο τζάκι και το βράδυ μας ζεσταίνει με φρέσκο τσίπουρο”.

Ακολουθεί μενού με Ηπειρώτικα προϊόντα

Ζαγοροχώρια

Τραχανάς με τραγανόo χοιρομέρι ,βλάχικο τυρί  & λάδι με τσάι του βουνού.

Αμβρακικός

Σαλάτα  με καπνιστές γαρίδες σε ούζο & λαδόξιδο εσπεριδοειδών.

Ανέζα

Φραγκόκοτα με λαχανικά & σάλτσα αυγολέμονο.

Τζουμέρκα

Παγωμένος αφρός από τσίπουρο  με κούμαρα.

Ζιτσα

Χοιρινό  μαγειρεμένο στη γάστρα με σάλτσα από  κληματόφυλλα & μούστο.

Τέροβο 

Κρέμα γαλατόπιτας με ζαχαρένιο φύλλο & γλυκό τριαντάφυλλο.