Προβληματισμένος, κυρίως όσον αφορά το οικονομικό κομμάτι, δήλωσε ο Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας Γιώργος Μαχειμάρης μιλώντας στο Corfutvnews μετά το τέλος της σημερινής επίσκεψης στο Εργοστάσιο της ΔΙΑΔΥΜΑ στην Κοζάνη.

Ο κ. Μαχειμάρης υποστήριξε ότι όσον αφορά το τεχνικό και το θεσμικό κομμάτι της υπόθεσης της μεταφοράς των απορριμμάτων διαφαίνεται ότι υπάρχει μια συνεργασία, αντίθετα με το οικονομικό σκέλος στο οποίο σύμφωνα με τον Δήμαρχο δεν υπάρχει καμία εξέλιξη.

Όπως είπε: «δεν ακούσαμε κάτι το οποίο δεν γνωρίζαμε και μάλιστα δεν είχαμε επισημάνει σε όλους τους τόνους τόσο εγώ όσο και ο κ. Λέσσης. Διαπιστώσαμε ότι η κατάσταση κυλά με αργούς ρυθμούς και αυτό μας προβληματίζει. Δεν πρέπει να σκεφτόμαστε μόνο ότι η Κέρκυρα θα πρέπει να είναι καθαρή το Πάσχα αλλά πως θα ξεπεράσουμε συνολικά το πρόβλημα.  Αγωνιστήκαμε για την μεταφορά για να μην ξαναζήσουμε τις ίδιες καταστάσεις και εννοείται ότι την θέλουμε. Επιβεβαιωνόμαστε όταν λέμε για μια πρόχειρη αντιμετώπιση σημαντικών ζητημάτων. Όπως στο θέμα της σύστασης νέου ΔΣ του ΣΥΔΙΣΑ που ήταν απαράδεκτο τρεις μήνες να είναι ακέφαλος και αυτό το διαπιστώσαμε και σήμερα. 

Το θέμα της διαχείρισης αφορά όλους τους Κερκυραίους και τους φορείς και θα πρέπει να γνωρίζει η κοινωνία που θα φορτωθεί το μεγάλο βάρος της κατάστασης.Ήταν και παραμένει η ανησυχία μας το κόστος. Σίγουρα θα το ξανά δούμε το θέμα».