Άνοιξε το πρωί της Πέμπτης η Διεθνής Τουριστική Έκθεση της Βιέννης και η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, για μια ακόμα φορά, «φιλοξενείται» στο περίπτερο του ΕΟΤ, με δύο ντεσκ.

Για μια ακόμα φορά η παρουσία μας, σε μία σημαντική αγορά, τόσο για την χώρα μας, όσο και για τα Ιόνια, η παρουσία μας είναι «φτωχή» και τα νησιά μας περνούν σχεδόν «απαρατήρητα».

Η αγορά της Αυστρίας είναι ιδιαιτέρως ελκυστική για κάθε τουριστικό προορισμό, αφού το προφίλ του Αυστριακού τουρίστα είναι συνυφασμένο τόσο με τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που επιδιώκουν οι προβεβλημένοι τουριστικοί προορισμοί, όσο και με το «δυνατό» πορτοφόλι, αλλά και με την επαναληπτικότητα.

Η Ελλάδα για τους Αυστριακούς παραμένει για μια ακόμα φορά πρώτη σε προτίμηση, α αφού είναι χαρακτηριστικό ότι το 2018 παρουσιάστηκε αύξηση των Αυστριακών τουριστών κατά +18% και μέχρι σήμερα, στις προκρατήσεις, σύμφωνα με τον ΕΟΤ Αυστρίας, παρουσιάζεται μια αύξηση που πλησιάζει το +10%.

Όμως οι Αυστριακοί τουρίστες προτιμούν να ταξιδεύουν περισσότερο στη Κρήτη, τη Ρόδο και την Κώ και πιο λίγο στα Ιόνια, με πρώτο προορισμό τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά και λιγότερο την Κέρκυρα, αντίθετα με ότι συνέβαινε στο παρελθόν όταν οι Αυστριακοί τουρίστες αποτελούσαν την Τρίτη δύναμη για τον Κερκυραϊκό τουρισμό, με τα τους Άγγλους και τους Γερμανούς.