Την δική της θέση στο θέμα που έχει προκύψει με την συμμετοχή συγγενικών προσώπων του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Χρήστου Μωραΐτη σε πρόγραμμα του ΕΛΓΟ Δήμητρα με εταίρο την και την Περιφέρεια Ιονίων Νήσων, ανέπτυξε η Βουλευτής Φωτεινή Βάκη μιλώντας στο Corfutvnews.

Η κ. Βάκη επεσήμανε ότι όσο και νομικά το θέμα να είναι άρτιο, θα πρέπει να είναι προσεχτικά τα στελέχη της αριστεράς σε τέτοιες διαδικασίες.

Όπως είπε: «Έχω ενημερωθεί για αυτό το θέμα. Όλα ήταν άρτια νομικά. Δεν υπήρχε κάποιο ψεγάδι κάτι παράτυπο ή παράνομο. Άλλα από την άλλη όταν καθημερινά μιλάμε περί ηθικού πλεονεκτήματος της αριστεράς και ότι ”είναι νόμιμο” λέγαμε δεν ”είναι ηθικό” διαχωρίζοντας την θέση μας από τις τότε δηλώσεις τις γνωστές σε τέτοια θέματα, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεχτικοί. Πρέπει να προτάξουμε την ηθική διάσταση πέρα της νομιμότητος που δεν τίθεται αμφιβολιών και νομίζω όσον αφορά συγγενικά πρόσωπα και αυτή είναι προσωπική μου θέση ακόμα και αν είναι οι καλύτεροι ας πάμε στους επόμενους ας είμαστε λίγο προσεχτικοί».