Να προχωρήσει άμεσα η ολοκληρωμένη διαχείριση αλλά και να μπει ένας σχεδιασμός για τα Απορρίμματα ζητά η Βουλευτής Κέρκυρας του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη.

Η Κ. Βάκη μιλώντας στο Corfutvnews υποστήριξε ότι «Τα απορρίμματα αποτελούν την μεγάλη πληγή της Κέρκυρας και σίγουρα δεν είναι τιμή για το νησί της Κέρκυρας αυτή εικόνα. Όλες  αυτές τις μέρες παρακολούθησα με μεγάλο ενδιαφέρον τα όσα έγιναν και τις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και είδα και εγώ ίδια την εικόνα που υπάρχει με τα απορρίμματα. Καταλαβαίνει κανείς ότι και απειλεί τη δημόσια υγεία αλλά και – την οικονομία μας. Επίσης θέλω να σημειώσω ότι ήταν απαράδεκτες κάποιες εικόνες που είδαμε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο με προπηλακισμός και σίγουρα δεν αποτελούν τιμή για έναν θεσμό. 

Στην κατάσταση που έχουμε φτάσει από δω και στο εξής οφείλει ο Δήμος να μεριμνήσει για την αποκομιδή να γίνεται σωστά να μην φτάνουμε την τελευταία στιγμή. Θα πρέπει να μεριμνήσει για την ορθή λειτουργία του δεματοποιητή. Πραγματικά τα δημοτικά τέλη είναι πολύ ψηλά και αυτά θα πρέπει να φαίνονται στις αντίστοιχες υπηρεσίες. 

Επίσης ο Δήμος οφείλει να προχωρήσει άμεσα το σχεδιασμό επιτέλους και την υλοποίηση του εργοστασίου της ολοκληρωμένης διαχείρισης και επίσης να ενισχυθεί η ανακύκλωση για την οποία έχουν ακουστεί πάρα πολλά. 

Όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν οργανωμένα με σχέδιο και με μία συζήτηση με την κοινωνία και με μία συναίνεση. Δεν είναι δυνατόν προπηλακισμοί και συγκρούσεις. Θα πρέπει να καθίσουμε σε ένα τραπέζι να μιλήσουμε διαφορετικά θα είμαστε στο ίδιο έργο θεατές».