Ήταν για πολλά χρόνια ο άρχοντας της πίστας. Η πιο µεγάλη φίρµα µε φήµη που ξέφευγε από τα ελληνικά σύνορα. Ένας τραγουδιστής που έζησε αµέτρητες στιγµές λατρείας και πάθους.

Ο Σταµάτης Κόκοτας µε την χαρακτηριστική λαϊκή φωνή είναι από τα µεγαλύτερα ονόµατα που έχουν γράψει ιστορία. Ένας ζωντανός θρύλος που έζησε τα πάντα. Μόλις πήρε στα χέρια του δώρο µία κιθάρα από την µητέρα του, σε ηλικία 15 ετών, κατάλαβε µε τι ήθελε να ασχοληθεί.

Το τραγούδι ήταν η µεγάλη του αγάπη και έτσι στα 60ς πήγε στην εκποµπή νέα ταλέντα της κρατικής τηλεόρασης µαζί µε 2 φίλους του και παρουσίασαν το τρίο Μπραζίλ. Ο Σταµάτης Κόκοτας ξεχώρισε αµέσως. Στην Γαλλία ο Σταµάτης Κόκοτας ξεκινά δειλά δειλά την επαγγελµατική του πορεία στο τραγούδι.

Εµφανίζεται σε νυχτερινά κέντρα, τραγουδά στην Γαλλική τηλεόραση και εκεί τον ανακαλύπτει ο Σταύρος Ξαρχάκος. Τον πείθει να επιστρέψει στην πατρίδα και το 1966 τραγουδώντας Ξαρχάκο και Γκάτσο αρχίζει να χτίζει την καριέρα του. Η δισκογραφική εταιρία τον πιέζει να αλλάξει το επίθετο του για να κάνει καριέρα και εκείνος αρνείται.

Λόγω της ξεχωριστής χροιάς της φωνής του, αλλά και του ιδιαίτερου λουκ, ο Σταµάτης Κόκοτας έγινε τη δεκαετία του ’70 ένας µεγάλος σταρ µε πωλήσεις 100.000 δίσκων κάθε φορά που έβγαζε µια επιτυχία. Έχει για σήµα κατατεθέν ακόµη και σήµερα, τις εξαιρετικά µακριές φαβορίτες του. Από το 68 ξεκινά συνεργασίες µε όλους τους µεγάλους δηµιουργούς της εποχής, Τσιτσάνης, Θεοδωράκης, Σπανός, Καλδάρας, Μούτσης, Ζαµπέτας, Πυθαγόρας και τόσοι άλλοι. Στα νυχτερινά κέντρα που εµφανίζεται επικρατεί το αδιαχώρητο.

Τα πιάτα πέφτουν βροχή και φτάνουν µέχρι την µέση του, τα κορίτσια λιποθυµούν και οι άνδρες στο άκουσµα του τραγουδιού ‘Γιε µου’, λυγίζουν και κλαίνε. Η µεγάλη φιλία του µε τον Αριστοτέλη Ωνάση έχει γραφτεί στην ιστορία. Ήταν ο αγαπηµένος του τραγουδιστής, ένας καλλιτέχνης για τον οποίο ο εφοπλιστής έπαιρνε το ιδιωτικό του αεροσκάφος και ερχόταν στην Αθήνα µε την Τζάκυ Κέννεντι για να τον ακούσει για ένα µόνο βράδυ.

Τα γλέντια στο νησί του Σκορπιού αξέχαστα στην µνήµη όσων τυχερών τα έζησαν! 45 χρόνια παρουσίας ο Σταµάτης Κόκοτας µας έχει δώσει αµέτρητες επιτυχίες, τραγούδια που όλοι έχουµε αγαπήσει και σιγοτραγουδήσει.

Την Δευτέτα 19 Αυγούστου στην Αχαράβη και την Τρίτη 20 Αυγούστου 2019 στο Μον Ρεπό, µε τη συνοδεία στο πιάνο του Κερκυραίου Σπύρου Παγιάτη η χορωδία της Αχαράβης, υπό τη διεύθυνση της µαέστρου της, Αγάθης Κοσκινά θα έχει τη χαρά και τη τιµή να τραγουδήσει µαζί του στο κορυφαίο γεγονός του καλοκαιριού.

Τιμές εισιτηρίων: Είσοδος 15 ευρώ, Προπώληση 13 ευρώ.