Στην Κέρκυρα, παρουσιάζεται επίσημα, το βιβλίο ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΕΚ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Νίκου Αγγελίδη. Η εκδήλωση, που θα έχει πολλές εκπλήξεις… θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου στις 20:00 στο «Ακταίον» (Αγωνιστών Πολυτεχνείου).
Η 2η έκδοση του πολυσυζητημένου βιβλίου, εμπλουτισμένη με περισσότερο υλικό, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις “Νότιος Άνεμος”. Είναι ένα ξεχωριστό ταξίδι στα αχαρτογράφητα νερά της ιστορίας της ΑΕΚ και του αθλητισμού γενικότερα. Ένα ταξίδι αγωνιώδες, έτσι ακριβώς περιγράφεται, για να διασωθεί η ρίζα, ο πολιτισμός, η γλώσσα, η θρησκεία, τα ήθη και έθιμα που κρατούσαν σαν φυλακτό στις αλλοτινές τους πατρίδες οι Μικρασιάτες, οι Ρωμιοί της Πόλης και της Σμύρνης, οι Πόντιοι… Η πολυετής έρευνα του Νίκου Αγγελίδη, φέρνει στο φως, άγνωστες πτυχές της ιστορίας του δικέφαλου αετού και κατ’ επέκταση του Μικρασιατικού και Ποντιακού ελληνισμού. To βιβλίο «Όλες οι ΑΕΚ του κόσμου», καταγράφει 361 σωματεία σε όλο τον κόσμο που λέγονται ΑΕΚ ή φέρουν ως έμβλημα τον δικέφαλο αετό…  Η όλη δουλειά περικλείεται σε 80.000 λέξεις και 320 πολύχρωμες σελίδες με πάνω από 1500 φωτογραφίες και αποκόμματα εφημερίδων. Οι φίλοι της ΑΕΚ, του αθλητισμού, του πολιτισμού και της ιστορίας από την Κέρκυρα και το Ιόνιο, αναμένεται να δώσουν δυναμικό παρών, το Σάββατο 16 Ιουνίου, σε μια εκδήλωση που όμοια της δεν θα έχει ξαναζήσει η περιοχή… Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο φιλόλογος – ιστορικός Χριστόφορος Βλάχος και ο συγγραφέας, ενώ το συντονισμό θα έχει ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κέρκυρας, Λυκούργος Σκιαδόπουλος.

Η ΑΕ Καναλίων, και ο ΑΣ Βολίς, θα βρεθούν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, με ιστορικές αναφορές για την παρουσία τους στα τοπικά γήπεδα, σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το παρελθόν και αφηγήσεις ανθρώπων που έχουν γράψει τις δικές τους σελίδες δόξας στο πλευρό των σωματείων αυτών.

Η παρουσίαση θα γίνει σε γιγαντοοθόνη με προβολή ειδικά επεξεργασμένων βίντεο.