Η Μπαντίνα της Φιλαρμονικής Εταιρίας «Μάντζαρος» γιορτάζει τα φετινά Χριστούγεννα παρουσιάζοντας το εμβληματικό και αγαπημένο έργο μικρών και μεγάλων, «Ο Καρυοθραύστης», του Ρώσου συνθέτη Πιότρ Ίλιτς Τσαϊκόφσκι.

Το δίπρακτο μπαλέτο συνετέθη από τον Τσαϊκόφσκι το 1892, και είναι βασισμένο στη διασκευή του παραμυθιού «Ο Καρυοθραύστης και ο βασιλιάς των Ποντικών», του Ε. Χόφμαν, από τον Αλέξανδρο Δουμά. Το έργο πρωτοπαρουσιάστηκε στο θέατρο “Μαρίνσκι” της Αγίας Πετρούπολης, στις 18 Δεκεμβρίου του 1892. Από τότε, έχουν δοθεί αναρίθμητες παραστάσεις σε όλον τον κόσμο, ενώ διάσημοι χορευτές, όπως οι Ρούντολφ Νουρέγιεφ και Μιχαήλ Μπαρίσνικοφ, έχουν χορογραφήσει τον «Καρυοθραύστη».

Η υπόθεση του έργου εκτυλίσσεται σε μια γερμανική πόλη, την παραμονή των Χριστουγέννων. «Ο Καρυοθραύστης» είναι το δώρο που ο νονός της μικρής Κλάρας, ο Ντροσελμάγιερ, της χαρίζει για τα Χριστούγεννα. Είναι ένας ξύλινος κινούμενος στρατιώτης. Η γιορτή τελειώνει, και η Κλάρα κοιμίζει τον καρυοθραύστη. Τα μεσάνυκτα, η Κλάρα αποκοιμιέται και μεταφέρεται σε έναν μαγικό, ονειρικό κόσμο όπου τα παιχνίδια ζωντανεύουν. Ο Καρυοθραύστης ζωντανεύει κι αυτός, γίνεται πρίγκιπας, και ξεκινάει ένα μαγικό ταξίδι με την Κλάρα, μέχρι το επόμενο πρωί, Χριστούγεννα πλέον, που η μικρή Κλάρα ξυπνάει αγκαλιά με το δώρο του νονού της.

Το αγαπημένο παραμύθι μικρών και μεγάλων θα παρουσιαστεί από τη Μπαντίνα της Φιλαρμονικής , σε μορφή μουσικού παραμυθιού, για αφηγητή, ηθοποιούς, χορευτές και μπάντα.

Μια ακόμη πρωτοποριακή παραγωγή της Φιλαρμονικής, μια συναυλία με επίκεντρο τα παιδιά, στην οποία η τεχνολογία θα δέσει αρμονικά με τη μουσική, το χορό και την αφήγηση.
Σας περιμένουμε να γιορτάσετε μαζί μας και να ταξιδέψουμε όλοι για λίγο στον υπέροχο ονειρικό κόσμο του «Καρυοθραύστη».

Η παράσταση θα δοθεί την Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2018 στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας, στις 8.30 το βράδυ.

Είσοδος:

Πλατεία – Θεωρεία: 10E, Εξώστης 5Ε