Η Φιλαρμονική Εταιρία ΜΑΝΤΖΑΡΟΣ, πάντοτε στην καλλιτεχνική πρωτοπορία του πολιτισμού και της δημιουργικής έκφρασης στην πατρίδα μας, ανακοινώνει την επόμενη συναυλία της που θα δοθεί στο Δημοτικό Θέατρο Κέρκυρας το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου 2019 στις 8:30μ.μ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πολύ ιδιαίτερα έργα, που θα ακουστούν για πρώτη φορά με μπάντα στην Κέρκυρα και μάλιστα ένα από αυτά σε πρώτη πανελλήνια εκτέλεση. Πρόκειται για το Κοντσέρτο για βιολοντσέλο και πνευστά του Φρίντριχ Γκούλντα (Friedrich Goulda, 1930-2000), ενός σύγχρονου Αυστριακού πιανίστα και συνθέτη που είναι από τα πιο ενδιαφέροντα έργα του σύγχρονου ρεπερτορίου για βιολοντσέλο, με σολίστ τον κερκυραίο κορυφαίο τσελίστα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, Νίκο Πρεβεζιάνο.

Θα ακολουθήσει η πασίγνωστη ‘’Γαλάζια Ραψωδία’’ του Τζωρτζ Γκέρσουιν (σε μεταγραφή για μπάντα από τον Tohru Takahashi) με την σπουδαία Γιαπωνέζα πιανίστα Shimada Rie. Το πρόγραμμα θα κλείσει με σκηνές από την ορχηστρική σουίτα – μπαλέτο του Μίκη Θεοδωράκη, τον παγκοσμίως γνωστό ‘’Ζορμπά’’, σε ενοργάνωση για μπάντα του Αλέξανδρου Κάτσιου.

«Το έτος 2019 προβλέπεται πολύ σημαντικό για τη Φιλαρμονική μας με νέες προκλήσεις αλλά και πρωτοβουλίες τις οποίες θα ανακοινώσουμε σύντομα. Στην πρώτη αυτή συναυλία του έτους, η μπάντα υπό τη μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού μας κ. Σωκράτη Άνθη, παραμένει πιστή στην κατευθυντήρια πορεία της σταδιακής ανανέωσης του ρεπερτορίου της ορχήστρας πνευστών αλλά και των ακουσμάτων του κερκυραϊκού κοινού και αναμένει τους φιλόμουσους συμπατριώτες μας σε μια πολύ ενδιαφέρουσα ακουστική και καλλιτεχνική εμπειρία», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση της Φιλαρμονικής