Η επετειακή 100η περιοδική έκθεση στην Κερκυραϊκή Πινακοθήκη συμπίπτει με την έκθεση του διεθνώς αναγνωρισμένου γλύπτη Γιώργου Μέγκουλα και της παρουσίασης της 40ετούς εικαστικής του πορείας.

Η έκθεση έχει τίτλο: «Γιώργος Μέγκουλας: 40 χρόνια ανάδρομη πορεία στη γλυπτική και τη ζωγραφική». Τα ζωγραφικά εκθέματα θα αναφέρονται στη δεκαετία 1970-1980 ενώ τα γλυπτά θα ξεκινούν από τα μέσα του 1970 μέχρι και σήμερα. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί είναι ορείχαλκος, αλουμίνιο, πορσελάνη και γύψος καλλιτεχνίας.

Η έκθεση θα διαρκέσει έως 6 Ιουλίου 2018.

Ώρες επίσκεψης: 09.00-14.00 και 18.00-21.00, από Δευτέρα έως Παρασκευή. Κερκυραϊκή Πινακοθήκη, Ιωάννου Θεοτόκη 77, 49132 Κέρκυρα, Τηλ.: 26610 41085, Fax: 26610 22544

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Μέγκουλας σπούδασε αρχικά καλές τέχνες, γλυπτική και αρχιτεκτονική στην Αθήνα και στη συνέχεια γλυπτική στο Παρίσι στην Ecole des Beax-Arts με δασκάλους τους Ε. Martin, Cesar, R. Colamarini. Με υποτροφία της Unesco το 1977 και 1979 έκανε σπουδές και πρακτική άσκηση στη συντήρηση μνημείων. Τη δεκαετία 1980-1990 ασχολήθηκε ιδιαίτερα με τη Μνημειακή Γλυπτική. Τιμήθηκε με διάφορα βραβεία και επαίνους. Κορυφαία υπήρξε η υψηλή διάκριση του «Ιππότη Γραμμάτων και Τεχνών», το 1995 από το γαλλικό κράτος.   Έχει συμμετάσχει σε πολλές ατομικές και ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Δημιουργίες του εμπνευσμένου γλύπτη φιλοξενούνται σε διάφορους δημόσιους χώρους και ιδιωτικές συλλογές. Έργα του βρίσκονται στις Η.Π.Α. και στην Ευρώπη. Ενδεικτικά αναφέρουμε για την Ελλάδα την Εθνική Γλυπτοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, το Μουσείο Κοτοπούλη κ.ά. Στην Κέρκυρα έργα του υπάρχουν: η προτομή του λιμενοφύλακα Μαρίνου Ζαμπάτη έξω από το Λιμεναρχείο στο Νέο Λιμάνι, το γλυπτό σύμπλεγμα που είναι αφιερωμένο στην Εθνική Αντίσταση έξω από την είσοδο του Νέου Φρουρίου της Πόλης, η προτομή του Κωνσταντίνου Θεοτόκη στους Καρουσάδες, το μνημείο των Αστυνομικών στο προαύλιο της Αστυνομίας και το μνημείο του Πολυτεχνείου έξω από τη Νομαρχία.   Έχει διατελέσει μέλος της εφορίας Γλυπτικής του Επιμελητηρίου Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος και Πρόεδρος του Συλλόγου Γλυπτών Ελλάδος. Τα τελευταία χρόνια είναι μόνιμος κάτοικος Κέρκυρας, όπου διατηρεί και το εργαστήριό του.