Η Πολιτιστική Πρωτοβουλία Αρίλλα διοργανώνει, για 12η χρονιά, την πολιτιστική εκδήλωση “Μέρες κρασιού και πολιτισμού” το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018, στον Αρίλλα Κέρκυρας (στον ελαιώνα, 200μ. πριν την παραλία).

Στην εκδήλωση γίνεται παρουσίαση του πατροπαράδοτου τρόπου παραγωγής του κρασιού, σε όλα τα στάδια του. Από το κουβάλημα με τα τερτικά στο γάιδαρο, μετά το πάτημα στο σκαφόνι, το ζύψιμο στο ζυφτήρι και τέλος το μάζεμα του μούστου με την κολόκα από τη σκάφη στο μπότη, όλα αυτά με τη συνοδεία τοπικών παραδοσιακών τραγουδιών του τρύγου από τις γυναίκες του χωριού.

Το κρασί που κάναμε την προηγούμενη χρονιά θα προσφέρεται δωρεάν, αγοράζοντας μία χειροποίητα ζωγραφισμένη κανάτα από τα μέλη του συλλόγου μας, την οποία μπορείτε να ξανά γεμίσετε όσες φορές θέλετε. Επίσης οι νοικοκυρές του συλλόγου μας θα σας προσφέρουν παραδοσιακά φτιαγμένο γλυκό του κουταλιού σταφύλι.

Τα τμήματα χορού του συλλόγου μας θα παρουσιάσουν χορούς του τόπου μας, και στη συνέχεια η ορχήστρα “Φαίακες” θα μας κρατήσει συντροφιά με αγαπημένα παραδοσιακά και λαϊκά τραγούδια.

Ώρα έναρξης εκδήλωσης: 8:00 μ.μ.   Για περισσότερες πληροφορίες και διευκρινήσεις σχετικά με την εκδήλωση, μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Γουδέλη Σταματέλλα e-mail: [email protected]