Το 12ο κατά σειρά Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών διοργανώνεται και το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 από τα δύο τμήματα της Σχολής Μουσικής και Οπτικοακουστικών Τεχνών του Ιονίου Πανεπιστημίου: το Τμήμα Τεχνών Ήχου και Εικόνας (ΤΤΗΕ) και το Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Εργαστήριο Ηλεκτροακουστικής Μουσικής Έρευνας και Εφαρμογών – ΕΡΗΜΕΕ). 

Το φετινό Φεστιβάλ  συνδυάζει μία ευρεία ποικιλία διεπιστημονικών, εκπαιδευτικών και καλλιτεχνικών δράσεων και έχει τη χαρά να φιλοξενεί τον διεθνούς φήμης Βρετανό καλλιτέχνη Rob Kesseler.

Το πρόγραμμα του 12ου Φεστιβάλ περιλαμβάνει α) εκθέσεις από επιλεγμένα οπτικοακουστικά έργα προπτυχιακών φοιτητών, ερμηνευτικών και παραστατικών τεχνών, εγκαταστάσεις μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών, αλλά και προσκεκλημένους καλλιτέχνες, β) το διεθνές συνέδριο Digital Culture & AudioVisual Challenges, γ) το 2ο θερινό σχολείο με αντικείμενο τις Υβριδικές Τέχνες και δ) συναυλίες σε διάφορους χώρους στην πόλη της Κέρκυρας.

Το σύνολο των εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί σε χώρους και εγκαταστάσεις που παραχωρήθηκαν ευγενικά από το Δήμο Κέρκυρας, την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, το Ιόνιο Πανεπιστήμιο καθώς και ιδιωτικούς φορείς, όπως τον πολυχώρο ‘Πολύτεχνο’ και το Garage Performing Arts Center.

Για πρώτη φορά το Φεστιβάλ φιλοξενεί έκθεση Performing Arts με έργα μεταπτυχιακών φοιτητών.  Εκθέσεις Επίσημος προσκεκλημένος του Φεστιβάλ 2018 είναι ο Βρετανός καλλιτέχνης Rob Kesseler, έργα του οποίου θα παρουσιάσει στη Δημοτική Πινακοθήκη,  έως τις 10 Ιουνίου.

Επιλεγμένα έργα προπτυχιακών φοιτητών παρουσιάζονται σε διάφορους χώρους της πόλης της Κέρκυρας.

Οι αυτόνομες εκθέσεις καλύπτουν ευρύ φάσμα οπτικοακουστικών μέσων και οργανώνονται σε θεματικές ενότητες: Φωτογραφία, Σενάριο/ Storyboard, Εικονικά Περιβάλλοντα και Παιχνίδια, Ηχητικές Εγκαταστάσεις, Πολυμεσικές Εφαρμογές, Γραφιστικής, Βίντεο/ Animation, Εγκαταστάσεις.

Τα έργα που θα παρουσιαστούν υλοποιήθηκαν σε μαθήματα προπτυχιακού κύκλου του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας.

Παράλληλα, οργανώνονται εκθέσεις μεταπτυχιακών και διδακτορικών φοιτητών: Βίντεο Εγκαταστάσεις, Διαδραστικές Εφαρμογές και Διαδραστικές Εγκαταστάσεις, στις οποίες ενσωματώνονται επιλεγμένα έργα μεταπτυχιακών φοιτητών που υλοποιήθηκαν τα τελευταία 3 χρόνια λειτουργίας του.

Οι Διπλωματικές Εργασίες μεταπτυχιακών φοιτητών θα παρουσιαστούν επίσης σε ανεξάρτητη έκθεση.

Για πρώτη φορά φέτος θα υλοποιηθεί η δράση της παρουσίασης έργων Performing Arts από φοιτητές του μεταπτυχιακού κύκλου σπουδών.

Το πρόγραμμα των εκθέσεων θα ανακοινωθεί στη συνέχεια.