Ο Σύλλογος «Ορθοπεταλιά» και ο Σύλλογος «Στήριξη», κατά των εξαρτήσεων και του Αids συνδιοργανώνουν την 11η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στην πόλη της Κέρκυρας την Κυριακή 13 Μαΐου 2018.

Η αφετηρία της εκδήλωσης θα είναι στο Πεντοφάναρο και η εκκίνηση θα γίνει στις 11:00 π.μ.

Στο δελτίο τύπου οι διοργανωτές αναφέρουν: «Θεωρώντας ότι η διάδοση του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου κυκλοφορίας θα συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και προστασίας του περιβάλλοντος θεωρούμε πολύ σημαντική την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και την ενεργοποίησή της σε θέματα που αφορούν την προαγωγή της Υγείας, την Αγωγή στα σχολεία και την Οδική Ασφάλεια. Διεκδικούμε όλοι μαζί ασφαλέστερες συνθήκες στη χρήση του μέσα στις πόλεις αλλά και την δημιουργία των υποδομών που θα το διευκολύνει να κινηθεί με ασφάλεια.  Αλλωστε η στόχευση της φετινής Ποδηλατοπορείας είναι να προχωρήσουν τα Σχέδια Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ) που έχουν ως επίκεντρο τον άνθρωπο και την ασφαλή του μετακίνηση, και όχι το αυτοκίνητο
Σε τοπικό επίπεδο για ακόμα μια χρονιά διεκδικούμε την λειτουργία των ποδηλατοδρόμων και την έναρξη λειτουργίας του συστήματος χρονομίσθωσης ποδηλάτων».

Η διαδρομή

Η διαδρομή είναι:  Πεντοφάναρο- Μουράγια- Παλιό & Νέο Λιμάνι- εσωτερικός Μαντουκιού-Πλατυτέρα-Σαρόκο- Λ. Αλεξάνδρας- Γαρίτσα- Ανεμόμυλος- Βασίλη- Παραλιακή Γαρίτσας- ΝΑΟΚ- Ακταίον- τερματισμός Πεντοφάναρο».

Όλοι όσοι θα συμμετάσχουν, θα λάβουν μέρος στην κλήρωση για ένα ποδήλατο- προσφορά του Συλλόγου «ΣΤΗΡΙΞΗ» που θα κληρωθεί στο τέλος της Ποδηλατοπορείας.