Το  Φεστιβάλ Bachauer συμπληρώνει φέτος δέκα χρόνια από την ίδρυση του και πραγματοποιείται από τις 25 έως τις 27 Αυγούστου, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων της Αναγνωστικής Εταιρίας Κερκύρας (25-27/8, συναυλίες, ώρα έναρξης 20.30).

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες είναι οι βραβευμένοι νέοι σολίστ από την Ελλάδα και το εξωτερικό, που ήδη σημειώνουν  διεθνείς σταδιοδρομίες:  Παναγιώτης Τροχόπουλος, πιάνο |artist in residence (Βραβείο νέου σολίστ Gina Bachauer-Νικολάου Δούμπα), Αγγελική Γκανά, βιολί, Γιώργος Καζιάνης, κρουστά, Παναγιώτης Καζιάνης, κρουστά, Ζωή Κάππου, σοπράνο, Μαργαρίτα Κολάση, πιάνο, Γεωργία-Ευαγγελία Κουρμπέλη, πιάνο, MarioRuska, κλαρινέτο.  Θα ακουστούν έργα των Johann Sebastian Bach,  Franz Liszt , Alexander  Scriabin, Maurice Ravel, Σπύρου Σαμάρα κ.ά..  Επίσης, τιμάται η μνήμη του κορυφαίου Ιταλού συνθέτη Gioacchino Rossini (1792-1868), με αφορμή την συμπλήρωση 150 χρόνων από τον θάνατό του, και του σημαντικού Γάλλου φιλέλληνα συνθέτη  Claude Debussy  (1862-1918),  από τον θάνατο του οποίου συμπληρώθηκαν φέτος 100 χρόνια.

Ο  γενικός τίτλος του φετινού  Φεστιβάλ, Beau Soir (Όμορφη βραδιά), είναι εμπνευσμένος από τον τίτλο του τραγουδιού του Debussy, σε ποίηση του Paul Bourget.

Πριν από την συναυλία της 26ης Αυγούστου, που αφιερώνεται στον Debussy, θα δοθεί σύντομη διάλεξη  του Κωνσταντίνου Π. Καράμπελα-Σγούρδα με θέμα: «O Claude Debussy μέσα από ένα άγνωστο νεανικό του πολυφωνικό μουσικό ιδιόγραφο».

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες και τα μουσικά εργαστήρια, που θα πραγματοποιηθούν κατά τις μέρες του Φεστιβάλ.

Περισσότερες πληροφορίες στις ακόλουθες ιστοσελίδες: www.bachauer.org   www.filomusia.com.