Οδηγίες προς τους συναδέλφους τους εξέδωσε ο Σύλλογος Εθελοντών Επιχειρηματιών Παλαιοκαστριτών, αναφορικά με την διαχείριση των απορριμμάτων των επιχειρήσεών τους. 

Η ανακοίνωση έχει ως εξης «Το 80% των σκουπιδιών είναι ανακυκλώσιμα και παρακαλούμε όλοι μας να κάνουμε το αυτονόητο διαχωρισμό σκουπιδιών και να πετάμε στους σωστούς κάδους με σακούλες σφραγισμένες. Τα χαρτοκιβώτια να κόβονται για να μην καταλαμβάνουν μεγάλο χώρο. Τα γυάλινα μπουκάλια στους μπλε κάδους. Στρώματα κρεβάτια και οτιδήποτε άλλο, όπως ογκώδη αντικείμενα να μην τα βγάζουμε αυθαίρετα στους δρόμους και να παίρνουμε τηλέφωνο στην ειδική υπηρεσία του δήμου και να μαθαίνουμε ποια ημέρα περνάει φορτηγό.
Μετά την συγκομιδή των σκουπιδιών, ας είμαστε εμείς πρώτοι στην Παλαιοκαστρίτσα που θα δώσουμε το καλό παράδειγμα. Ας μην το αφήσουμε άλλο στα χέρια των αρμοδίων οι οποίοι είναι ανύπαρκτοι. Όλοι ζούμε από τον τουρισμό και είναι θέμα πολιτισμού και παιδείας η σωστή διαχείριση των σκουπιδιών. Να μην περιμένουμε το δήμο να καθαρίσει, να βάψει έξω από το σπίτι μας ή την επιχείρησή μας, Αυτό είναι υποχρέωσή μας,
Η Κέρκυρα είναι πανέμορφη και με τη δική μας συμβολή θα γίνει ακόμη ομορφότερη, Το οφείλουμε στην επόμενη γενιά,. Στα παιδιά μας».