Ερώτηση σχετικά με την «Κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου» κατέθεσαν προς τον Υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 29 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία της βουλευτή Κέρκυρας Φωτεινής Βάκη και του βουλευτή Κοζάνης Θέμη Μουμουλίδη.

Στην Ερώτηση επισημαίνεται ότι από την ίδρυση του Τμήματος Τεχνών Ήχου και Εικόνας το 2004 δεν έχουν κατοχυρωθεί τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων του. Παράλληλα, σημειώνεται ότι το Τμήμα έχει προχωρήσει σε σειρά ενεργειών και ότι όλες οι νόμιμες διαδικασίες για την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων έχουν ολοκληρωθεί.

Ωστόσο, τονίζεται, εάν οι απόφοιτοί του δεν ενταχθούν σε κάποια κατηγορία ΠΕ μέσω της ρύθμισης των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, τότε ο διορισμός τους στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση δεν θα είναι εφικτός.

Τέλος, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τον Υπουργό:

α) πότε αναμένεται να κατατεθεί στου Βουλή το σχέδιο νόμου για την κατοχύρωση επαγγελματικών δικαιωμάτων των ΑΕΙ και των ΤΕΙ της χώρας,

β) αν θα δοθεί λύση στο χρονίζον πρόβλημα των αποφοίτων του Τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου σχετικά με την κατοχύρωση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων, σύμφωνα με το περιεχόμενο της σχετικής απόφασης της Συγκλήτου του Ιδρύματος

και γ) αν θα δοθεί η δυνατότητα διορισμού των αποφοίτων του Τμήματος Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου στην Πρωτοβάθμια και τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση αλλά και ευρύτερα η συμμετοχή τους σε διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ.