Ερώτηση για το ύψος των επισκευαστικών κονδυλίων, καθώς και για την πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ από τα  λειτουργικά έξοδα των σχολείων, κατέθεσε στον Δήμαρχο, Κώστα Νικολούζο και τον Αντιδήμαρχο Παιδείας, Σταμάτη Απέργη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Επικεφαλής της Χαραλάμπους Χαραλάμπους.

Οι ερωτήσεις έχουν ως εξής:

  1. Θα θέλαμε να μας ενημερώσετε αναλυτικά για όλα τα χρόνια που είστε στη Δημοτική Αρχή, για το ύψος των επισκευαστικών κονδυλίων που δαπανήθηκαν για τα σχολεία, καθώς και τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που έγιναν. Για την ολοκληρωμένη ενημέρωση ζητάμε να μας δοθούν τα στοιχεία ανά έτος και ανά σχολείο / έργο.
  2. Υπάρχει έντονη ανησυχία στην εκπαιδευτική κοινότητα για τις ενέργειες του Δήμου Κέρκυρας, ώστε η πληρωμή των λογαριασμών της ΔΕΗ να γίνεται από τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και όχι το Δήμο, όπως γινόταν μέχρι τώρα, (όπως πληροφορούμαστε, οι πρώτοι λογαριασμοί έχουν ήδη φτάσει σε σχολεία).

Εκπαιδευτικοί, γονείς και μαθητές βιώνουν καθημερινά το αποτέλεσμα της συνεχούς υποχρηματοδότησης των σχολείων από την πλευρά της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας. Η νέα επιβάρυνση που επιβάλλει ο Δήμος, θα κάνει ακόμη πιο δύσκολη τη ζωή στα σχολεία που δε θα μπορούν να ανταπεξέλθουν στις λειτουργικές ανάγκες τους, ενώ πολύ καλά γνωρίζουμε ότι πολλά από τα βάρη των σχολείων ήδη φορτώνονται στις πλάτες των γονιών. 
Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προχωρήσει ο Δήμος Κέρκυρας έτσι, ώστε να μην επιβαρυνθούν τα σχολεία με του λογαριασμούς της ΔΕΗ, όπως άλλωστε είχατε δεσμευτεί και σε σχετική συνάντηση που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του Ιούλη 2018 με τη συμμετοχή της Ένωσης Γονέων, της ΕΛΜΕ και του ΣΕΠΕ;».